Vi vet det er viktig å opptre for best mulig musikalsk utvikling. Derfor legger vi til rette for at du kan skape mange magiske, musikalske øyeblikk. Les om reisen din som elev hos oss.

Meld deg på konsert her Konsertoversikt Spørsmål og svar

Undervisningen

Den musikalske ilden tennes.

Første timen er over. Du drar hjem og gjør leksen din. Du øver noen minutter hver dag, slik læreren din sa. “Hei, og velkommen til andre time!” sier læreren din. Du er på time igjen. Dere går igjennom det du har lært, og bygger videre på det med ny musikalsk kunnskap. Ukene går, og du gjentar prosessen igjen og igjen. Ferdighetene begynner å bli litt bedre nå. Du kan uttrykke deg mer. Dette er gøy. Men hva er neste skritt? Finnes det noen måte å bli enda bedre på? Vi har vært der og stilt oss de samme spørsmålene. Vi har gått veien før deg, og vi har funnet g-nøkkelen. Vil du vite svaret?

Fremføring. For at du skal få øve på å opptre så mye som mulig har vi gjort det trygt og tilgjengelig. Det skal være enkelt.

Som elev hos Muno har du en gjeng som kjemper bak i kulissene for at du skal få makset din musikalske utvikling. Nå som du står overfor et av ditt livs mest utfordrende og forvandlende øyeblikk står vi klare til å følge deg ut på scenen. Men vent litt, spol tilbake! Vi er ikke der enda. Først må du bli trygg på å fremføre musikken din for andre! For å komme dit må du øve på det. En opptreden av gangen. Igjen og igjen. Til det blir en del av deg. Til det sitter så godt at musikken flyter av seg selv. Til du eier scenen.

Retningen er lagt. Du er klart til å ta det første skrittet: Fremføringsuke!

Fremføringsuke

Musikalsk ild smir musikalske helter.

Fremføringsuken er her. Dette er arenaen der musikalske scene- og studiohelter trener. Nå er det din tur!

Læreren din har gjennom mange år lært seg en mengde teknikker for å bli god på å fremføre musikken sin for andre. For det er faktisk annerledes å utøve musikken sin når andre hører på. Nei, vent, – når de lytter! Da blir du viktig på en annen måte. En god måte. I løpet av fremføringsukene vil du og læreren din øve sammen på hvordan du skal føle deg trygg på scenen. I tillegg til det musikalske, selvfølgelig. Det er jo kombinasjonen av disse to tingene som gjør det utfordrende og magisk.

Elevkonsert

Musikalske helter må brynes.

Ok, du har vært igjennom noen runder med fremføringsuker nå. Du begynner å bli komfortabel med dette. Du stiller deg opp for å fremføre, du presenterer deg, fremfører låta og tar imot applausen. Men, – litt mer publikum kunne kanskje vært fint? Det er på tide med større utfordringer å bryne seg på. Du er klar for skritt to: Elevkonsert!

Læreren din har nevnt det noen ganger, og du kjenner litt sug i magen. Skal jeg virkelig gjøre dette? Skal jeg delta på elevkonsert? For å trene opp dine musikalske og kreative muskler trenger du økende utfordringer. Alle har begynt et sted. Du trenger ikke være klar til å gå opp på scenen når du begynner å forberede deg. Du trenger bare å være klar til å begynne prosessen. Tiden og øvingen vil gjøre deg klar. Begynn der du er! Ta en musikalsk frase av gangen.

Sammen med læreren din finner du riktig låt. Dere velger sikkert en låt du syns er litt for lett. Kanskje du syns det er litt teit. Vi vet. Vi har vært der. Men i dette låtvalget lærer du noe viktig: Det er bedre å velge noe enkelt og levere en rå opptreden, enn å velge noe vanskelig som du bare gjør helt ok! Du skal tross alt øve på å være musiker! Jobben din når du er på scenen er å skinne.

Her kommer teamet ditt inn i bildet for første gang. Du får en ansvarsperson som hjelper deg med å bli kjent på scenen, og sørger for at alt det tekniske fungerer. Lærerne som er der assisterer med de behovene som dukker opp underveis. Både du og publikummet ditt blir tatt godt i mot!

Scenelyset slås på. Det er din tur til å gå opp på scenen. Fansen venter på deg.