Elevkonserter hos Muno

Elevkonsertene våre passer for de alle fleste av alle elevene våre, og er en snarvei til å få makset din musikalske utvikling.

Konsertoversikt Spørsmål og svar

Hvorfor elevkonsert? Musikalske helter må brynes.

Ok, du har vært igjennom noen runder med fremføringsuker nå. Du begynner å bli komfortabel med dette. Du stiller deg opp for å fremføre, du presenterer deg, fremfører låta og tar imot applausen. Men, – litt mer publikum kunne kanskje vært fint? Det er på tide med større utfordringer å bryne seg på. Du er klar for skritt to: Elevkonsert!

Læreren din har nevnt det noen ganger, og du kjenner litt sug i magen. Skal jeg virkelig gjøre dette? Skal jeg delta på elevkonsert? For å trene opp dine musikalske og kreative muskler trenger du økende utfordringer. Alle har begynt et sted. Du trenger ikke være klar til å gå opp på scenen når du begynner å forberede deg. Du trenger bare å være klar til å begynne prosessen. Tiden og øvingen vil gjøre deg klar. Begynn der du er! Ta en musikalsk frase av gangen.

Sammen med læreren din finner du riktig låt. Dere velger sikkert en låt du syns er litt for lett. Kanskje du syns det er litt teit. Vi vet. Vi har vært der. Men i dette låtvalget lærer du noe viktig: Det er bedre å velge noe enkelt og levere en rå opptreden, enn å velge noe vanskelig som du bare gjør helt ok! Du skal tross alt øve på å være musiker! Jobben din når du er på scenen er å skinne.

Her kommer teamet ditt inn i bildet for første gang. Du får en ansvarsperson som hjelper deg med å bli kjent på scenen, og sørger for at alt det tekniske fungerer. Lærerne som er der assisterer med de behovene som dukker opp underveis. Både du og publikummet ditt blir tatt godt imot!

Scenelyset slås på. Det er din tur til å gå opp på scenen. Fansen venter på deg.

Forberedelser

Sammen med læreren din finner du ut hvilken låt du bør fremføre. Skal læreren din kompe deg? Kanskje du vil kompe deg selv? Eller kanskje du heller skal gå for backingtrack? Læreren din hjelper deg med å finne svarene.

Når låta er valgt bør du gjøre to ting:

  1. Øve masse på den på egenhånd og…
  2. delta på Fremføringsuken med samme låta. (Husk å øve på å presentere deg!)

Da er du veldig godt forberedt når konserten kommer!

Påmelding

Frem til én måned før konserten kan du melde deg på til læreren din.

Invitasjoner til publikum

Fortell venner og familie hvilket klokkeslett du skal opptre, og send dem til konsertoversikten. Da har de informasjonen de trenger!