Det er heldigvis ingen kjente tilfeller av Covid-19 i Muno.

Fordi vi er i kontakt med mange mennesker på Muno har vi allikevel et ansvar for å praktisere forebygging av smitte etter råd fra Folkehelseinstituttet, med formål at våre unge og friske lærere og elever ikke skal være smittebærere, spesielt i møte med eldre og syke som er utsatte for alvorlig sykdomsutbrudd som følge av smitte. Det er viktig å presisere at vi forholder oss nøkternt til dette og at vi følger råd fra FHI og WHO og derfor ikke ser grunn til å avlyse undervisning. Alle elever må allikevel være flinke til følgende:

  • Vask hendene grundig før og etter du har vært på time hos Muno. Slik er en god håndvask:  https://www.youtube.com/watch?v=xN_DEkLTdLI
  • Bruk gjerne i tillegg antibac hvis du har.  (Dette kjøpes inn og settes på undervisningsrom av skolenes ledere, men det er utsolgt mange steder) 
  • Dekk munnen med innside av albuen (albuekroken) hvis du må hoste eller nyse, eller bruk papirlommetørkler som kastes etter bruk. 
  • Så langt det lar seg gjøre, hold minst en meters avstand til folk virker syke, spesielt når de hoster og nyser.
  • Forsøk å ikke ta deg selv i ansiktet.
  • Kontakt lege eller legevakt over telefon (IKKE 113) dersom du får symptomer som feber og såre luftveier, spesielt hvis du vet du har vært i kontakt med folk som har påvist smitte eller du har reist i områdene med høy smittespredning.
  • Dersom du har god grunn til å mistenke at du har smitte, ber vi deg om å avlyse timen din. Du får timene til gode i så fall.

FHIs fullstendige offisielle råd og informasjon finnes her: https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/fakta/rad-og-informajon-til-befolkningen-om-nytt-koronavirus-coronavirus-2019-nco/

 

Med ønsker om videre god helse og musikkglede!