Mario García Ramos

Mario García Ramos (f.1997) kommer opprinnelig fra Toledo, Spania. Han studerer en Bachelor i Orkester dirigering ved Norges Musikkhøgskole med Prof. Ole Kristian Ruud. Ramos er utdannet pianist ved Conservatorio Superior de CyL(Coscyl) i Salamanca og Norges Musikkhøgskole i Oslo. Han har spilt rundt Europa som pianist, spilt i konkurranser og har spilt inn en plate da han var bare 18 (Atitlán, Youkali music) med Iván Martin. Han har fått flere stipender som pianist og arbeider som akkompagnatør, pianist og kammermusiker.

Som dirigent Ramos har allerede dirigert noen av Norges profesjonell orkestre som Stavanger Symfoniorkester og Trondheim symfoniorkester og flere profesjonelle ensembler og korps i Norge. Han har deltatt i flere masterklasser med lærere som Vasily Petrenko, Nicolás Pasquet og Christian Ehwald.

“Jeg ønsker først og fremst at elevene skal nyte musikken og lære å lytte på musikk.
En av de viktigste tingene for meg er at elevene utforsker musikken og blir forelsket i musikken for det er det som skaper nye musikere og utøvere.
Lidenskapen innen musikk er en stor del av min undervisning. Med en god kommunikasjon og en god formidling av musikk kan dette bli oppnådd etter min mening.”