Seks måter musikken kan forandre livet

Begynner de mange nedstengingene å tære på? Merker du kanskje at vintermørket har vart litt lenge? Heldigvis har vi noe som kan hjelpe – musikk.

Å spille et instrument kan faktisk forbedre både den mentale og fysiske helsa! Gitarklimpring og dusj-sang er ikke bare hyggelig tidsfordriv, men kan hjelpe til med alt fra stressreduksjon til bedre hjernefunksjon, og her får du lese om seks av de positive effektene musikkspilling kan ha på kropp og sinn.

Hjernefunksjon

En studie gjort av Massachusetts General Hospital, viser at de som flittig bruker hjernens emosjonelle senter både vil øke den nåværende hjernefunksjonen, og forsinke den mentale aldringsprosessen. Det er flere måter å stimulere dette senteret, men en av dem er musikkspilling! For best mulig virkning kan det være lurt å vise frem progresjonen din, og det er også en del av alle Munos kurs.

Trommespilling kan gjøre deg smartere

Studier viser at trommeslagere skårer bedre på intelligenstester, og er bedre på problemløsning! Til og med å lytte til rytmisk musikk kan øke ytelsen på lignende tester, så nå er det bare å banke løs.

Sang mot stress og uro

Lege Audun Myskja mener at sang er et av de beste verktøyene for de som lider av stress, og det kan også hjelpe motivasjonen. Han trekker linjer til tradisjoner som nattasang og arbeidssynging – det er nok ingen tilfeldighet at mennesket har sunget så lenge vi kan huske.

Musikk for hukommelsen

Å spille et instrument kan forbedre hukommelsen hos både unge og gamle. Studier viser at de med utfordringer med hukommelsen, som demenspasienter, kan ha godt av å lytte til og spille musikk. Ikke bare kan det lure frem gamle minner, men det er også nyttig for å lage nye! Hos barn (https://neurosciencenews.com/music-training-memory-children-17140/) kan musikken danne et tidlig grunnlag for god hukommelse, og de kan oppleve økt kreativitet og generell livskvalitet. Musikk er for alle!

Musikk mot slag og gikt

Forskere har funnet ut at spilling av musikk kan hjelpe til med rehabiliteringen etter et slag, og særlig pianospilling kan øke bevegeligheten i fingre og hender. Det samme instrumentet kan også lette på giktsmerter og trene opp fingrene. Og selv om du hverken har hatt slag eller gikt, er det aldri en dårlig idé å være snill mot kroppen sin.

 

Og i anledning valentinsdagen…

Kan gitaren gjøre deg mer attraktiv. En studie forteller oss at menn med gitarbagg eller gitar i hånden faktisk blir oppfattet som mer attraktive enn de uten. Det er ikke engang nødvendig å spille på den, men det blir kanskje litt kleint om daten finner ut at du bare latet som.

 

 

Om dette var motivasjonen du trengte til å lære deg et instrument, kan du melde deg på våre kurs her!