Vanlige spørsmål (BIMM-studier)

Vi har samlet en liste over de mest vanlige spørsmålene fra studenter som har søkt, skal søke og er interessert i å studere ved ett av BIMM's universiteter. Her finner du en fin oversikt:

Jeg synes det er litt skummelt å studere utenlands, har jeg noe å være redd for?
BIMM har tilrettelagt alt for at det skal være så lett og trygt som mulig for norske studenter å studere der. Muno i Norge kan hjelpe deg med alt du trenger frem til skolestart, og når du kommer til BIMM vil Student Support hjelpe deg når som helst med hva det enn måtte være. Som alt annet går denne prosessen ett skritt om gangen, og det hele kommer til å være en spennende livsopplevelse. Du kan finne en del informasjon for internasjonale studenter her: http://www.bimm.co.uk/study/international-students/ Ta kontakt med oss dersom det er noe du vil snakke om.

Burde jeg studere musikk utlandet i stedet for i Norge?
Hvis du har ambisjoner om en karriere innen musikkbransjen, er vårt svar JA. Musikkindustrien i Norge er veldig liten i forhold til i andre land, og det internasjonale markedet byr på mangfoldig flere muligheter enn Norge. Dessuten vil du ved å studere ved en internasjonal skole få et internasjonalt kontaktnettverk for fremtiden.

Er studier på BIMM støttet av lånekassen?
Alle BIMM’s bachelorgrader er støttet av norsk lånekasse, hvilket betyr at du kan få stipend og lån for å studere hos BIMM. Dette er studier som omtales på engelsk som “degree course” eller “3-year degree course”.

Hvor mye koster det å studere på BIMM?
Støttet av lånekassen:
Berlin: Tilbyr kun bachelorgradstudier (degree courses) og koster € 12 950 (Euro)

Alle øvrige bachelorgradstudier (Degree courses) koster £ 11 800 per år. (Britiske pund)

Ikke støttet av lånekassen:
1-årige Diplomstudier (Diploma courses) koster £ 11 450 per år. (Britiske pund)

Diplomstudier er dessverre ikke støtte av lånekassen. For mer info om hvordan du søker stipend og lån fra lånekassen finner du her: http://www.lanekassen.no/nb-NO/Stipend-og-lan/Utland/ (telefon: 22 70 03 00)

BIMM Logo Black
Er det vanskelig å komme inn på BIMM?
Dersom du er ferdig med videregående og har karakter 3 i snitt eller høyere derfra er det bare å sende inn søknad med én gang. Forskjellige studier krever forskjellige forkunnskaper, og det er antallet søkere fra hele verden som avgjør hvor stor konkurransen om studieplassene blir. Vi gjør alt vi kan for å hjelpe deg med å komme inn på ditt ønskede studie!

Hvilke forkunnskaper kreves?
Dette er avhengig av hvilket studie du vil ta. Generelt vil vi råde deg til å søke uansett, for i løpet av søknadsprosessen vil du få hjelp med å finne studier som passer bedre for deg dersom du ikke har gode nok forkunnskaper for studiet du opprinnelig søker på. Det som også ofte gjøres, er at det blir gitt et tilbud om studieplass med forbehold om at søkeren forsterker seg innen enkelte områder. I så fall kan du få hjelp med dette gjennom forberedende privatstudier hos Muno i Norge.

Hva med karakterer, er mine karakterer bra nok?
På generelt grunnlag bør du ha minst 3 i engelsk fra videregående. Alle studenter som kommer fra EU og utenfor EU (Norge) må avlegge en språktest, som oppleves som mye enklere for en norsk student, da vi har engelsk som fag gjennom hele grunnskolen. Utover dette er det i bunn og grunn din motivasjon for kurset, audition (for utøvende studier, låtskriving og musikk produksjon), samt et intervju som danner grunnlaget for om du får innvilget søknad og studieplass.

Jeg er usikker på hvilke studie jeg skal velge
Les om de forskjellige studieretningene på http://www.bimm.co.uk/study/ . Hvis du ønsker rådgivning om studieretning kan du ringe Muno på 920 11 622, eller ringe til BIMM’s International Team på +44 208 749 3131.

The Button Factory, Dublin. Photo: Dara Munnis.
Foto: Dara Munnis


Når er søknadsfristen?
30. juni er absolutt siste dato du kan søke for studier til høsten. Vi anbefaler å søke så fort som mulig ettersom studieplasser tilbys fortløpende og det derfor kan bli fullt hvis man venter for lenge. En annen grunn til å søke tidlig er at man kan få noe som heter “conditional offer”, som er tilbud om skoleplass med forutsetning om at man forsterker kunnskapene eller ferdighetene sine på et spesielt område frem til skolestart. Når man får et “conditional offer” er det bra å ha så mye tid på seg til å komme i mål med forbedringene. Vårt generelle råd er derfor at man søker så tidlig som mulig, selv om man er usikker på om man er god nok. Søknaden er ikke forpliktende, så du kan fint søke og vente til du får et tilbud om skoleplass med å ta den endelige beslutningen.

Hvordan søker jeg?
For London, Brighton, Bristol, Manchester og Dublin:
Alle studier i Storbritannia må søkes gjennom www.ucas.com . Slik kommer du i gang:

  1. Vi anbefaler alle å se på de to videoene på denne siden før de begynner å søke:https://www.ucas.com/ucas/undergraduate/getting-started/international-and-eu-students
  2. Finn skolen og studiet du er interessert i ved å skrive inn her: http://search.ucas.com/
  3. Deretter må du registrere deg som bruker og logge inn her:https://undergrad.apply.ucas.com/appreg2015/SecurityServlet?functionName=new
  4.  Resten går ganske greit av seg selv, men hvis du trenger hjelp kan du kontakte Muno påpost@muno.no eller 920 11 622.

Berlin:

  1. Fyll ut dette skjemaet: http://www.bimm-institute.de/apply/?location=berlin
  2. Du vil bli kontaktet av en rådgiver som hjelper deg videre.

Hvordan foregår auditions og intervjuer?
Dette varierer fra den ene studieretningen til den andre. Generelt består en audition av at man skal vise hva man kan, eller har gjort før, innen den retningen man skal studere. Auditions på BIMM er veldig uformelle og hyggelige, og du forholder deg stort sett kun til én person som sensor. Når du har sendt inn søknad får du tilsendt noe som heter “audition guidelines” som forteller akkurat hva som vil gjelde for din audition. Dersom du trenger hjelp med å forstå dette, kan du videresende det til oss på Muno så skal vi hjelpe deg. Vi anbefaler å sende inn søknad og deretter se hva slags audition du må gjennom. Søknaden er ikke forpliktende.

Må jeg reise til BIMM for audition?
Nei, du kan også ta audition hos en av Munos musikkskoler i Norge, eller du kan filme en demo hjemme og ta et intervju med BIMM over Skype eller telefon. Vi anbefaler at man reiser til BIMM for auditions for da får man også besøkt skolen, opplevd miljøet og sett fasilitetene skolen har å tilby.

Kan jeg besøke BIMM’s colleges selv om jeg ikke skal dit på audition?
BIMM har åpne dager hver måned hvor du kan komme og se hvordan livet på skolene er.  Datoer for kommende åpne dager finner du her: http://www.bimm.co.uk/open-days/ Klikk på den åpne dagen du ønsker å dra på for å registrere deg. Dersom du er i en av byene når det ikke er åpen dag, kan du kontakte Muno for å få arrangert en privat omvisning (post@muno.no).
Ta gjerne med venner og familie, alle er hjertelig velkommen til omvisning!

Bor man på skolen?
BIMM er ikke en internatskole, og alle studenter bor i egne hus og leiligheter i byen de studerer i, enten alene eller i et kollektiv sammen med medstudenter. BIMM tilbyr hjelp med å finne andre studenter du kan bo med, og de har partnere som kan hjelpe med å finne en passende leilighet for deg og de du skal bo med.

Hva kan Muno hjelpe med?
Muno er BIMM’s partner i Norge og vi er her for å hjelpe norske studenter med alt de måtte trenge frem til de begynner på skolen. Rådgivning, karriereveiledning, opptaksprøve, søknadsprosess etc. Du kan kontakte oss om hva det enn måtte være via post@muno.no eller 920 11 622.

Når starter skoleåret på BIMM
BIMM’s skoleår starter i slutten av september

Hva gjør jeg hvis jeg trenger hjelp med noe?
BIMM har tilrettelagt alt for at det skal være så lett og trygt som mulig for norske studenter å studere der. Muno i Norge kan hjelpe deg med alt du trenger frem til skolestart, og når du kommer til BIMM vil Student Support hjelpe deg når som helst med hva det enn måtte være. Som alt annet går denne prosessen ett skritt om gangen, og det hele kommer til å være en spennende livsopplevelse. Du kan finne en del informasjon for internasjonale studenter her: http://www.bimm.co.uk/study/international-students/ Ta kontakt med oss dersom det er noe du vil snakke om.

KONTAKT:
Epost Muno: post@muno.no
Tlf Muno: +47 920 11 622

BIMM’s internasjonale team: +44 208 749 3131 (engelsk nummer) eller international@bimm.co.uk