Øving mellom timene skaper utvikling. Vi har samlet våre aller beste øvingstips, slik at du kan få mer effekt og glede av øvingstiden din.

Trygghet

Finn et sted der det føles trygt å øve hvor du ikke føler at du må «holde igjen» fordi du er redd for at andre skal høre deg. Å øve så andre hører deg gjør deg tøffere, så ikke gjem deg bort mer enn du må.

Øve på de rette tingene

Øv på noe du har virkelig lyst til å få til og øv på ting som er litt utfordrende, uten at de er altfor vanskelige. Tenk: ett steg om gangen; ett lite nivå opp for hver gang du øver.

Dårlig er bra i starten

Å øve inn noe nytt betyr at man ikke kan det fra før. Det er helt greit at det høres dårlig ut i starten for etterhvert vil det begynne å høres bedre ut. Dette er ferdighetsutviklingens natur.

Repetisjon fostrer ferdighet

Jo flere ganger du repeterer en ting, jo bedre lagres det i hjernen. Øv sakte, slik at hver repetisjon blir så riktig som mulig.

Heller ofte enn lenge

Heller korte økter med god energi, enn lange økter som blir «plikt» og «slit». En mini-øving på fem minutter hjelper mer enn du aner!

Tålmodighet

Å «rushe» prosessen skaper stress som blokkerer musikalsk flyt. Nyt den musikalske reisen din, så kommer utviklingen over tid.

Fremfør det du kan

Spill eller syng det du kan, så ofte du kan, og kos deg med det – gjerne sammen med-, eller foran andre.

Lytte masse og ofte

Når du lytter til musikk blir du flinkere til å føle rytmer, melodier og harmonier. Hør på musikk så ofte du kan.

Myten om talent

Ingen er født gode. Alle som er «de beste» i det de gjør har øvd 10000 timer, eller mer. Alle kan bli gode hvis de jobber for det.