Noe av det beste  med musikk er å delta på konsert, hos Muno er det muligheter for alle aldre, nivåer og instrumenter!

 

Vi i Muno mener det å delta på konsert er en viktig del av musikkutdanningen til våre elever. Vi har gjennom årenes løp sett tusener av elever oppleve magien av å opptre på konsert, og hvordan dette styrker både motivasjon, selvtillitt og reguleringsevne.

Hver Muno-avdeling arrangerer hvert semester tre konserter på konsertdagen; én for barn, én for ungdom og én for voksne – og alle nivåer og instrumenter er velkomne til å delta. Ved store variasjoner i nivå og antall påmeldte kan aldersgrupper slås sammen dersom dette antas å gi en bedre opplevelse for deltagerne. 

På konsertene kan elever opptre alane med valgfritt solo-nummer, eller i samspill med egen lærer eller andre elever. Deltagelse avtales på undervisningstime sammen med lærer, slik at lærer kan sørge for koordinering med kollegaer og elever, samt sørge for at påmelding gjøres riktig i systemene våre.

 

Jam-nights – en arena for øving i samspill

I de siste ukene som leder opp mot semesterkonsertene vil hver enkelt avdeling arrangere tre jam-nights. Her vil det dannes samspillsgrupper som vil få mulighet til å fremføre det de har jobbet med sammen på semesterkonsert. Les mer om jam-nights her

 

Solonummer – for de som vil skinne alene

Det blir selvfølgelig mulig å stille med et eget nummer for elevene på semesterkonserten. Noen avdelinger kjører temabaserte konserter, mens andre igjen legger opp til fritt valg av repertoar. Her kan eleven synge/spille en låt den selv velger med hjelp fra sin lærer, og enten akkompagnere seg selv eller bli akkompagnert av en lærer eller annen elev.   

 

Minikonserter på time gir god øving før konsert

For å forberede oss best mulig til live-opptredener vil vi oppfordre alle elever som ønsker til å sette noen datoer for «minikonserter på timen» sammen med sin lærer. På disse dagene vil elev og lærer starte sin time som vanlig: litt oppvarming og gjennomkjøring av repertoar, og så mot slutten av timen invitere inn et knippe av mennesker som eleven selv velger (foreldre, venner, etc. – med forbehold om antall alt ettersom plassen tillater) for å øve på å opptre foran et publikum.  

 

Crew- for deg som vil være med å arrangere

Det er mye som ligger bak en god konsert – mye som man som publikum ikke legger så godt merke til. Når lysshowet glitrer, lyden boomer, publikum koser seg og artistene bare trenger å konsentrere seg om å utøve musikken sin, da kan man være sikker på at det står et godt crew bak. Lyd, lys, scenerigg, publikumsverter, kiosk, billettselgere, backstage, security – dette er noen av de viktige rollene som sørger for at konsertopplevelsen blir den beste.  

Som musikkelev er det viktig å være klar over disse bestanddelene i konsertproduksjonen også, og vi i Muno ønsker å invitere elevene våre med som crew på selve konsertdagen. Hver Muno-avdeling vil sette opp et tilbud av grupper, basert på avdelingens behov og tilgjengelige ressurser. Elevene vil så kunne fordele seg på disse gruppene ut ifra egne ønsker og nysgjerrighet på konsertdagen.  

 

Publikum – gi støtte og applaus, og se hvordan andre opptrer

Applaus, tårer, jubel og latter – en konsert er ikke en konsert uten et publikum. Det å være en god publikummer er et stort ansvar, ikke minst en viktig opplevelse og byggestein i musikkundervisningen.  

Om eleven heller har lyst til å nyte, og søke inspirasjon og motivasjon som publikummer på konsertdagen er det selvfølgelig både mulig og oppfordret til. Som publikummer støtter man utøverne, sender gode vibber og applauderer både små og store prestasjoner.  

 

Påmelding

Alle avdelingers konserter blir satt opp til ca. tre uker før semesterslutt. I ukene frem mot konserten vil påmelding skje sammen med lærer på timen. Elever kan ikke melde seg på selv fordi vi trenger kontroll på at påmelding skjer i henhold til gode rutiner.  

 

Avspasering siste uke i skoleruten på grunn av konsert 

På grunn av konserten avspaserer vi siste uken i skoleruten vår 15-21. desember. Se Munos skolerute her: https://muno.no/skolerute/

 

Tid og sted for semesterkonserter

Høsten 2022 avholdes semesterkonsertene helgen i slutten av uke 48. Konsertprogram, klokkeslett for oppmøte, og annen praktisk informasjon blir sendt direkte til elever og lærere fra hver enktelt skoles konsertansvarlig i uken før konserthelgen. Dette gjøres så fort vi har fått endelig oversikt over alle påmeldte. Man kan regne med at konserten vil avholdes i tidsrommet 12.00 – 18.00 så vi vil be alle holde av ettermiddagen til konkret informasjon er sendt ut fra konsertansvarlig.

Asker: Fredag 2. desember, Sted: Muno Asker
Drammen: Lørdag 3. desember, Sted: Muno Drammen
Kristiansand: Fredag 2. desember: Sted: Muno Krisitansand
Lillestrøm: Søndag 4. desember: Folkets Hus i Lillestrøm
Moss: Fredag 2. desember, Sted: Muno Moss
Oslo-Hellerud og Sentrum: Lørdag 3. desember, Sted: Øvingshotellet ved Schous Plass
Oslo-Majorstuen og Snarøya: Søndag 4. desember, Sted: Øvingshotellet ved Schous Plass
Trondheim: Søndag 4. desember, Trykkeriet Scene
Tønsberg og Sandefjord: Lørdag 3. desember, Sted: Sandar Menighetshus, Berggata 56 – 3210 Sandefjord
Stavanger og Sandnes: Søndag 4. desember, Sted Muno Stavanger
Ålesund: Søndag 4. desember, Sted: Muno Ålseund