En av de mest spennende, og beste opplevelsene ved å drive med musikk er å få lov til å delta på konsert – enten som utøver, crew eller publikum. Vi i Muno mener det å delta på konsert er en viktig del av musikkutdanningen til våre elever, og har derfor konseptet «alle skal med». Les videre for å se hvordan Munos konsertopplegg er lagt opp.

 

Utøver, crew eller publikum 

De fleste av oss har kanskje hatt gleden av å oppleve en konsert – vi har fått se store artister på scenen, omringet av et spektakulært lysshow og pumpende lyd som får oss til å hoppe ut av setene våre.  

Mange som driver med musikk drømmer om å få stå på scenen foran et massivt publikum og kunne utøve kunsten sin, dele en bit av sjela og fryse tiden i et øyeblikk av ekstatisk musikkglede. På Muno har vi siden oppstarten i 2005 gitt elevene våre muligheten til å få en smakebit av nettopp dette. Hver Muno-avdeling arrangerer hvert semester tre konserter på konsertdagen; én for barn, én for ungdom og én for voksne – og alle nivåer og instrumenter er velkomne til å delta!  

Minikonserter på time 

For å forberede oss best mulig til live-opptredener vil vi oppfordre alle elever som ønsker til å sette noen datoer for «minikonserter på timen» sammen med sin lærer. På disse dagene vil elev og lærer starte sin time som vanlig: litt oppvarming og gjennomkjøring av repertoar, og så mot slutten av timen invitere inn et knippe av mennesker som eleven selv velger (foreldre, venner, etc. – med forbehold om antall alt ettersom plassen tillater) for å øve på å opptre foran et publikum.  

Jam-nights 

Fra Metallica og Bon Jovi, til The Rolling Stones og The Beatles, hele veien fram til Coldplay og HAIM – vi har nok alle ett eller flere yndlingsband, og har kanskje drømt om muligheten til å danne- og spille i et band.  

I de siste ukene som leder opp mot semesterkonsertene vil hver enkelt avdeling arrangere tre jam-kvelder. Her vil det dannes samspillsgrupper – band som vil øve på å spille sammen. Jam-nights gruppene vil ha også ha mulighet til å fremføre det de har jobbet med på avdelingens semesterkonsert. Les mer om jam-nights her

Solonummer 

Det blir selvfølgelig mulig å stille med et eget nummer for elevene på semesterkonserten. Noen avdelinger kjører temabaserte konserter, mens andre igjen legger opp til fritt valg av repertoar. Her kan eleven synge/spille en låt den selv velger med hjelp fra sin lærer, og enten akkompagnere seg selv eller bli akkompagnert av en lærer eller annen elev.   

Crew 

Det er muligens utøverne på scenen som får oss til å kjøpe billettene, sette av kvelden og vente i timevis i kø for å sikre oss de beste plassene – men hva hadde disse konsertene vært uten crewet?  

Det er så utrolig mye som ligger bak en god konsert – mye som man som publikum ikke legger så godt merke til. Når lysshowet glitrer, lyden boomer, publikum koser seg og artistene bare trenger å konsentrere seg om å utøve musikken sin, da kan man være sikker på at det står et godt crew bak. Lyd, lys, scenerigg, publikumsverter, kiosk, billettselgere, backstage, security – dette er noen av de viktige rollene som sørger for at konsertopplevelsen blir den beste.  

Som musikkelev er det viktig å være klar over disse bestanddelene i konsertproduksjonen også, og vi i Muno ønsker å invitere elevene våre med som crew på selve konsertdagen. Hver Muno-avdeling vil sette opp et tilbud av grupper, basert på avdelingens behov og tilgjengelige ressurser. Elevene vil så kunne fordele seg på disse gruppene ut ifra egne ønsker og nysgjerrighet på konsertdagen.  

Publikum 

Applaus, tårer, jubel og latter – en konsert er ikke en konsert uten et publikum. Det å være en god publikummer er et stort ansvar, ikke minst en viktig opplevelse og byggestein i musikkundervisningen.  

Om eleven heller har lyst til å nyte, og søke inspirasjon og motivasjon som publikummer på konsertdagen er det selvfølgelig både mulig og oppfordret til. Som publikummer støtter man utøverne, sender gode vibber og applauderer både små og store prestasjoner.  

Konsertdatoer og oppsett 

Alle avdelingers konserter blir satt opp til ca. tre uker før semesterslutt, andre uken før semesterets finale oppsummerer vi konsertopplevelsen og semesteret som har gått, og siste uken avspaserer samtlige lærere og elever, og tar ferie med god samvittighet.   

 

Høsten 2022 avholdes semesterkonsertene i uke 48.
Påmelding til konserten vil skje gjennom din faste lærer på timen i ukene 44 til 47. Hold av datoen for din avdeling, så vil det komme mer informasjon etterhvert.

Asker: fredag 2. desember
Drammen:
Kristiansand: fredag 2. desember
Lillestrøm:
Moss: fredag 2. desember
Oslo-Hellerud og Sentrum: lørdag 3. desember
Oslo-Majorstuen og Snarøya: søndag 4. desember
Trondheim:
Tønsberg og Sandefjord:
Stavanger og Sandnes:
Ålesund: søndag 5. desember

Vi avspaserer 15-21. desember. Se Munos skolerute her: https://muno.no/skolerute/