Hva er ditt nyttårsforsett?

Har du tenkt noe på hva ditt nyttårsforsett skal være? Blir det abonnement på treningssenteret, eller har du kanskje vurdert å tenke litt utenfor boksen inn mot det nye året?

Så er et nytt år snart omme, og et annet skal begynne. Det er blanke ark, det er nye målsetninger og som regel skal alt gjøres så mye bedre og annerledes enn året før. Spesielt er nyttårsforsett knyttet til fysisk aktivitet en gjenganger. Man skal melde seg inn til treningssenteret, og der skal man frekventere ofte.

Det man ofte glemmer når man skal finne sitt nyttårsforsett er at mental helse er viktigere enn fysisk helse. Det er viktig at man trives, det er viktig at man har det bra, det er viktig at man opplever mestring og glede ved det man gjør. Og selv om mål om fysisk aktivitet er vel og bra, kan det kanskje være en idé å tenke på hva man kan gjøre for å få et nytt og friskt år i både kropp og sinn.

Musikkundervisning har mange positive effekter på psyken vår. Vi utfordrer oss selv, og for mange er kanskje det å synge foran noe utenfor komfortsonen. Men når man tar steget og utfordrer seg selv på et område som musikk, så vokser man på opplevelsen, og den mestringen man føler ved å utvikle seg på et instrument, eller utvikle seg som sanger er uvurderlig for selvfølelsen og selvtilliten. Så hvorfor ikke hoppe i det?