I april stod 100 elever på scenen på musikkskolen Muno Lillestrøm. Etter at Muno (Musikkundervisningen Norge) kjøpte opp Brawo private musikkskole, har skolen hatt flere lokaler i Lillestrøm. Nå har de imidlertid "landet" i flotte lokaler i Kirkegata 1

Den nye skolen har seks undervisningsrom og et lite konsertlokale som tar 40 mennesker. Hver uke er det over 200 elever som tar timer i piano, sang, gitar, bass og låtskriving, og alderen spenner fra 4 til 70 år. Mesteparten av administrasjonen til skolen sitter på Munos hovedkontor som driver 15 musikkskoler, 140 ansatte og ca 4 000 elever på årsbasis, men på Lillestrøm er det Charlotte Wilhelmsen som i tillegg til å være sangpedagog, fyller rollen som skolens avdelingsleder. Hun sier om den aktive og populære skolen: “Her er det rom for alle som ønsker å drive med musikk, uansett sjanger og nivå. Ønsker du time hos oss, er det bare å ta kontakt, vi prøver å få inn alle så raskt som mulig.”

Skolen har et høyt aktivitetsnivå og arrangerer fire konserter i året. Til jul kan du høre dem i Lillestrøm kirke, og sommerstid leier de lokaler som Folkets hus på Lillestrøm eller Folkets hus på Strømmen. På disse store konsertene er det samspill i grupper som står i fokus, men på høst- og vårkonsertene, er det solokonserter som gjelder. I løpet av april hadde skolen vårens solokonserter konserter, og over 100 elever har fremført musikk på egen scene. Moren til en sangelev som har gått på musikkskolen i mange år forteller: “Det er fantastisk flott at dere nå har fått en egen konsertscene hvor elevene kan få trent seg på å opptre i trygge omgivelser, og som foreldre er det veldig flott å høre hvordan elevene hos Muno utvikler seg.” Blant de musikalske høydepunktene kan nevnes en nydelig gitarversjon av Autumn Leaves spilt av elev Gudmund Skinningsrud og lærer Hugo Risdal, og Cecilia Ensrud sang en vakker versjon av Erik Byes “Vår beste dag”. Cecilia sier: “Muno er en utrolig givende og lærerik skole, og de har gode lærere som vil vårt beste. Jeg gruer meg til konsertene, men det er kjempegøy å få fremføre det vi har øvd på”.

Saken er skrevet av Charlotte Wilhelmsen – Avdelingsleder Muno Lillestrøm