Trommene har skapt store endringer i livet for en av de yngre deltagerne ved Munos trommeskole, men hva gjør trommer så spesielt?

– Da Bror begynte hos trommelærer Alexander Crook hadde han en drøm om å bli trommis i bandet til kompisene på trinnet, men han hadde alt å lære, sier Simon. Han er far til Bror som tar trommetimer ved en av Munos musikkskoler i Oslo. Han har sett sønnens liv utvikle seg på rekordtid etter at musikken fikk mer plass i livene deres.

– Det første som skjedde var at fotball og håndball forsvant ut,-  sier Simon og fortsetter: – I dag er Bror en gutt som spiller trommer i alle ledige stunder på fritiden og han har gått fra aspirant til junior i korpset på rekordtid!

Simon er entusiastisk for utviklingen sønnen Bror har hatt på sin trommekarriere hittil, som allerede innebærer flere konsertopptredener med Ekeberg-bandet “The Diamonds”. – Alexander har ikke bare lært Bror de grunnleggende ferdighetene, men også vært en viktig kilde til inspirasjon, sier Simon, som allerede har en gryende musiker i huset.

– Bror is a wonderful student and it doesn’t surprise me that he is advancing quickly in his music corps. He is always excited in class, focuses 100% and picks up information like a sponge, sier Alexander Crook som er trommepedagog hos Muno musikkskole i Oslo. Alexander har reist verden rundt som både trommestudent og som profesjonell trommeslager før han endte opp som trommelærer selv.

Men hva er det som gjør trommer så spesielt?

– Trommene har en helt spesiell funksjon i musikken, og har en nærmest magisk påvirkning på menneskets energi, konsentrasjon og indre liv. Rytmen er et av musikkens grunnelementer, og trommesettet er det suverent mest allsidige instrumentet for musisering av rytme. Vibrasjonene og lyden av trommer setter seg i kroppen og skaper en helt spesiell sone for fokusert utfoldelse. Trommer er et unikt instrument som mange flere burde unne seg å prøve ut,- Det sier Jon Torger Aabakken som er daglig leder og grunnlegger av Muno, som er landets største og mest etablerte musikkskoleaktør. Han presiserer at man ikke lenger trenger et bandrom i garasjen for å spille trommer.

Aabakken legger til: – Forhandlere som 4Sound tilbyr elektriske trommesett hvor man får lyden gjennom et headset, og det hele til en veldig rimelig pris. Dette er også lett omsatt på bruktmarkedet hvis det behandles pent, så jeg vil si det er lettere og billigere å spille trommer enn noen gang. Med et greit nybegynnersett og noen måneder med ukentlige trommetimer så er man fort i gang med å få livet i riktig rytme. Letteste måten å komme i gang på er å ta noen prøvetimer hos en av Munos musikkskoler rundt omkring i landet, og prøvetime bestiller du her.