Fem musikkfilmer som kan binges i lockdown

Nå trer det norske folk inn i lockdown nummer tre, og mangelen på livemusikk begynner å gjøre seg kjent for fullt – heldigvis finnes det noen kule filmer som kan lette på trykket.

Enten du er glad i tegnefilm, dokumentarer eller spillefilmer, finnes noe for deg på internettets mange streamingtjenester, og vi har samlet opp en håndfull av dem. Hollywood har nemlig ikke blitt permittert, så det er ingen mangel på god underholdning. Her kommer fem av våre nye favoritter.

SoulSoul film plakat - tittelen Soul med hovedperson Joe som smiler

Soul kom ut i desember 2020, og er en kritikerrost tegnefilm med musikkglede i fokus. Her får vi møte jazzmusikeren Joe og hans lidenskap for musikk, både som lærer og utøver. Uten å avsløre for mye, skal vi røpe at det hele trigges av en nær-døden-opplevelse, og alt fra snakkende katter til hippie-spøkelses-pirater er involvert. Soul er både fin, trist, morsom og merkelig, og kan nytes uavhengig av alder. Du får sett den på Disney+.

Billie Eilish: The World’s a Little Blurry

Billie Eilish The World's A Little Blurry - et nærbilde av Billie Eilish med filmtittelen

I denne dokumentaren blir den unge popstjernen Billie Eilish fulgt av regissør R.J Cutler gjennom flere år, både offentlig og privat. Resultatet er en følelsesladd og nær film, og titteren får innsikt i hva det innebærer å være superstjerne som tenåring, noe som slett ikke er hverdagskost. Man skulle kanskje tro at det blir vanskelig å fylle over to timer med livet til en som ikke engang er ferdig på videregående, men det funker overraskende bra. Denne anbefaler vi til de aller fleste, og det er ingen forutsetning at du må være Eilish-fan for å se den. Du får sett filmen på Apple TV+.

Eurovision Song Contest: The Fire Saga

Eurovisioin Song Contest: The Story of Fire Saga film plakat - et bilde av Will Ferrell og Rachel McAdams i en kose i rampelyset

De fleste kritikere er enige om at dette ikke er en bra film, men underholdende, det er den. The Fire Saga omhandler to skrullinger (Will Ferrell, Pierce Brosnan) som skal representere Island i Eurovision, og det er en helt absurd, men utrolig morsom fortelling. Det er tydelig at produsentene er glade i Eurovision, men er fullstendig klare over hvor merkelig hele kulturen kan være til tider. Dette er en film for alle som har et forhold til Eurovision, Island eller Will Ferrell – altså de fleste. Den kom ut i 2020, og du får sett den på Netflix.

Folklore: The Long Pond Studio Sessions

Taylor Swift Folklore: The Long Pond Studio Sessions film plakat. Et svart-hvit bilde av Taylor Swift mens hun spiller inn en vokal

Sommeren 2020 slapp Taylor Swift det som ofte blir omtalt som hennes aller beste album, nemlig Folklore, og senere kom også den medfølgende filmen. Den finner sted i en nydelig liten hytte, og består av live-fremføringer av albumets låter, flotte utsikter og Swift som prater om sangene. Denne filmen er det som manglet fra det ellers rolige albumslippet, og den passer for både blodfans og de som har albumet på spillelisten sin. Du kan se den på Disney+.

Sound of Metal

Sound Of Metal film plakat: et bilde av hovedperson Riz Ahmed mens han spiller trommer

Denne hjerteskjærende filmen er kanskje litt for gjenkjennelig for noen av oss musikere – den handler nemlig om en trommeslager som mister hørselen. Det er tydelig at det er flere som kan relatere, for den er nominert i en rekke Oscar-kategorier, og har fått strålende kritikk av de fleste anmeldere. Riz Ahmed er dyktig og troverdig i hovedrollen, og man kan lett bli revet med av alle de mektige følelsene som er i fokus gjennom hele filmen. De fleste musikere har nok godt av å se denne. Kanskje du husker ørepluggene neste gang? Du får sett den på Amazon Prime.


Skrevet av Stella Lindeberg