Gratulerer med dagen!

Nasjonaldagen vår er en sterk tradisjon, og en dag man har gode minner fra. Grunnloven ble skrevet på Eidsvoll 17. mai 1814, men vi har også andre viktige ting å feire!

Ja, vi elsker 17. mai. Det å feire grunnlovsdagen med norske flagg, barnetog, is, pølser og ikke minst musikk er en sterk tradisjon for de fleste nordmenn. Vi feirer vår grunnlov, vi feirer vår frihet. Frihet til å leve uten krig, frihet til å være den vi vil være, og frihet til å følge våre drømmer.

Hvordan har det seg at musikken har blitt en så viktig del av grunnlovsfeiringen? Og hva sier musikkens viktighet på denne dagen, og alle andre dager, om oss som samfunn, og meg og deg som mennesker? Vi er skapende vesener, og musikk er et utrykk for og bilde på våre følelser. På 17. Mai føler vi oss kanskje rørt eller stolt når nasjonalsangen eller kongesangen spilles. Det er noe vi kan, noe vi knytter vår identitet til.

Musikken har en veldig stor verdi, og kanskje aller mest for de som velger å spille et instrument selv. Det er sterke følelser i sving når man kan skape noe selv, enten ved å skrive noe selv, synge noe selv, eller bare synge eller spille musikk andre har skrevet og som betyr mye for oss.

Kanskje har du tenkt at du ikke kan synge, eller at du ikke er musikalsk eller tålmodig nok til å lære et instrument? Dette vet man aldri før man prøver. Og hva er det verste som kan skje? Hos oss får du møte dyktige pedagoger som er erfarne med undervisning til elever på alle ferdighetsnivåer. Fra 0-100. Det handler om å følge det man har et ønske om å gjøre, den man har et ønske om å være, for friheten har vi fått, og den skal vi feire!