Kari (75) vil bli Oslos hotteste DJ

Blant fadere og knapper, software og platespillere står Kari Onstad og digger. Hun fylte 75 år i år og har som mål å bli Oslos hotteste 80 år gamle DJ.

Kari Onstad er skuespiller og sanger og har spilt teater siden hun gikk ut av teaterhøgskolen i 1965. Hun har vært ansatt hos Den Nationale Scene og Nationaltheateret, og har også spilt roller i radio- og fjernsynsteateret. Nå ser Onstad fremover og vil prøve nye og spennende ting. Innen fire år skal hun være en markant skikkelse også i Oslos DJ-miljø.

– Det er mulig det ikke går, men man skal alltid ha en drøm. Vi mennesker må drømme, og vi må strekke oss etter drømmene våre. Jeg har skrekkelig lyst til å jobbe ute på byen i klubbmiljøet, sier Onstad. Hun innser at hun har nådd en viss alder der det kan være enkelte begrensninger. – Hørselen min er fin og rytmen min er fin. Dette er jo så klart ting som kan svekkes, men det driter jeg i! Det kommer ikke til å skje, ler Onstad.

Kari vil bli Oslos hotteste DJ-5

Se videointervju fra Tv2 her

Hennes drøm fikk grobunn for åtte år siden da hun begynte som lærer i danseundervisning. Da måtte hun lære basic elektronisk DJ-teknikk, og fikk etter hvert veldig lyst til å lære å scratche. – Jeg synes dette er noe som virket veldig kult, og som jeg virkelig ønsket å lære meg. I starten var det litt motstand i det med teknikken, og veldig mye var nytt for meg, spesielt innen programvaren. Grid, queue points, looping og BPM. Dette var begreper jeg ikke skjønte noe av, men nå som jeg har skjønt det er det egentlig ganske enkelt å jobbe med, sier Kari.

Hun forteller at det er mange som synes det er sporty at hun har fått en slik lidenskap med sine 75 unge år. – Når jeg sier til folk at jeg holder på med DJ’ing, så sier de: «Kult! Du er den råeste dama jeg vet!». Da sier jeg bare hold opp! Jeg har fått lyst til å jobbe med musikk, jeg er 75 år. Jeg fant ut at det å jobbe med andre sin musikk var noe som var et realistisk mål for meg. Jeg har tid til å lære det, og jeg har tid til å utøve det, sier hun.

Kari har vært elev hos Muno i noen måneder nå, og er klar på at hvis man er i et stadium av livet der man både har tid og råd, så er alder ingen hindring for å etterfølge sine drømmer. Enten om det er til hjemmebruk eller ute på scener rundt om i by og land.

– Plutselig blir man litt lei av det man holder på med. Jeg har jobbet i ett sett med teater siden 1965. Jeg hadde mann og barn og hadde ikke tid til noe annet, nå har jeg det, og da er det noe jeg ønsker å gjøre, sier Onstad. De tekniske utfordringene synes hun er veldig morsomt og løse, og det å vekke rytmefølelsen og finjustere gehøret sitt igjen er også noe som gir stor glede. – Jeg synes etter hvert at House-musikk er skikkelig kult. Det er også veldig spennende å analysere musikk, høre hvilke instrumenter som kommer sammen og hvordan musikerne har tenkt. Dette er mer avansert DJ’ing og det er noe jeg gleder meg veldig til å lære mer om, sier Kari.

Kari vil bli Oslos hotteste DJ-3

Den entusiastiske DJ-spiren begynte med basic elektronisk DJ’ing i 2008 da hun var 69 år gammel, kjøpte programvaren i 2009 og begynte for alvor å lære i 2010. – Jeg oppdaget en hel verden, og oppdaget at det er noe som går an og som ikke er så vanskelig. Nå synes jeg det er veldig spennende å finjustere min egen musikalske smak, det å finne tak i min egen stil. Hvem er jeg som den som spiller andres musikk, sier Onstad. Hun vet at hun kanskje er en av få i landet på sin alder som driver med akkurat dette, men er klar på at alderen hennes ikke legger noen hindringer for å gjøre det man ønsker.

– Når det gjelder alle disse som sier de er for gamle, så er det bare vås. Det er rett og slett vås! Jeg er 75 år, jeg danser 5 timer per dag når vi har danseworkshops bare med en liten pause midt i. Det er bare tull å si at man er for gammel, sier Onstad.