Møt Julie Hall: sang- og pianolærer i Trondheim

Julie Hall har en imponerende musikkarriere med en åtteårig musikkteaterutdannelse og internasjonal sceneerfaring. Vi er heldige som har Julie som sang- og pianolærer hos oss i Trondheim; nå også for alle elever i hele Norge gjennom online privattimer!

Kan du fortelle litt om din musikalske reise?

Min musikalske reise har fulgt meg gjennom hele livet. Jeg sang før jeg kunne snakke, og har hatt som livsmål å bli så bra som overhode mulig på å synge. Dette innebærer mye mer enn bare sangteknikk, men også det å fortelle historier og formidle følelser gjennom sangen, og derfor må man også ha opplevd historier og følelser som man kan formidle.

Under åtte års sang-, musikk- og teaterutdanning fikk jeg et godt grunnlag for bredden av musikken, men det er i arbeidslivet man får den dypere forståelsen. Rett etter studiene på Balettakademien i Sverige, flyttet jeg til Berlin og begynte på bar bakke. Ingen kontakter, inget sikkerhetsnett, ingen som visste hvem jeg var. I et sammensurium av kommunikasjon på flere språk, å lære å kjenne seg selv uten sikre skolerammer, jakt etter pianobarer, nettverking med bransjefolk, hardnakket disiplin, blottlegging på timeslange auditions og å leve med håp og tid som valuta – da er man nødt til å vite hvem man er og hva man er god for for å kunne overleve.

Jeg har danset på stilettos i musikalen “Chicago”, spilt hovedrollen i musikalen “Cats” og rocka løs i tributeshowet “Absolute ABBA”. Alle magiske øyeblikk, alle hindringer, nederlag, suksesser,  intense vennskap, avskjeder, fargesprakende momenter og lidenskapelige opplevelser bærer jeg med meg og formidler med stemmen når jeg synger.

 

Hva betyr musikk for deg? 

Musikk for meg er det samme som luft, sol, søvn og latter. Det er en livsnødvendighet og en naturkraft.

 

Hva håper du på å oppnå med musikken din?

Skuffen på skrivebordet mitt er proppfull av sanger – sanger som ingen har hørt enda. Disse vil jeg produsere med gode musikere og endelig utgi. Jeg har lagt ned mye tid og trening i å komponere sanger og tekster, den første var allerede i barnehagen. Som eksamensprosjekt på Balettakademien skrev jeg og en venn en musikal på svensk som vi fremførte selv.

Det jeg aller helst ønsker meg er et eget band som spiller min musikk. På den måten kan jeg få satt ord og toner på historiene mine, og kanskje kan sangene mine bety like mye for andre som andres sanger har betydd for meg.

 

Hva betyr det for deg å undervise i musikk?

Det å undervise er noe av det fineste jeg vet. Jeg har hatt mange lærere opp gjennom livet som har lært meg helt uvurderlige ting, og som har hatt stor innvirkning på livet mitt- det vil jeg også ha for andre. Å være lærer er en av verdenshistoriens viktigste oppgaver.

Å drive med musikk handler ikke bare om å få applaus, likes og anerkjennelse, men om å oppdage noe i seg selv. Gjennom musikken kan man bli bedre kjent med seg selv, og gjennom instrumenter og i samspill med andre kan man utrykke seg og skape noe vakkert. Musikk er et språk som berører alle, uansett kultur og nasjonalitet.

Jeg vet at dette er grunnverdiene til Muno også, og det er derfor jeg er så glad for å jobbe her.

Når elevene mine får til ting de ikke trodde de kunne, og forlater timene mine med et stort smil om munnen, da blir jeg glad. Det å ha online undervisning fungerer overraskende bra, det er nesten det samme som å sitte i samme rom. Det er virkelig fint, fordi i tider som disse er det viktigere enn ellers å holde seg glad.

Der kan musikken bidra betydelig, når man kan sette seg ned ved pianoet og bare drømme seg bortover en melodi.