Et trygt sted å kunne uttrykke seg: Munos huskonsert i Lillestrøm

Til tross for alle avlyste arrangementer og forholdsregler, har Muno i Lillestrøm skapt et trygt sted hvor elevene kan dele musikkgleden sin med hverandre. En intern huskonsert, bare for læreren og elevene, har gjort det mulig å opptre og fortsette å utvikle som musiker.

Alle er velkomne

Christina Strøm, avdelingsleder og sanglærer hos Muno Lillestrøm, åpner huskonserten for elevene sine med en oppfordring til deltagerne om å gripe sjansen, kose seg og støtte hverandre. Noen av elevene satser på en karriere som artist og andre har musikk som hobby, men alle er hjertelig velkomne til å delta.

«På denne konserten ser vi alt fra koselåter, «uferdige» sanger man jobber med for tiden, til sanger som er veldig utfordrende å synge» forteller Christina.

Berørende: en elev synger «When I Look At You» av Miley Cyrus. Foto: Paige Leslie.

Et trygt sted å prøve noe nytt

Det har vært et stille år for livemusikk. Med nesten alle livearrangementer avlyste eller utsatte har det blitt sjeldent at man opplever musikk som blir til rett foran seg. Men koronatiltakene er på plass, og konserten finner sted. Konsertlokalet er kanskje ikke som man er vant til, med et fåtall i publikum plassert på nøyaktig fordelte stoler rundt i rommet, og ingen mikrofoner på scenen.

Huskonserten kan også kalles en slags «master class». Da bare sanglæreren Christina Strøm og elevene hennes er til stede, kommer tilskuerne med innspill og lovord etter hver fremførelse. De utleverer seg og støtter hverandre: «Måten du formidlet sangen på, fikk meg til å forstå den på en helt ny måte», forteller en i publikum til kollegaen på scenen. «Jeg fikk gåsehud hver gang du traff den høyeste tonen!» utbryter en annen. Elevene er rause med komplimenter til hverandre, og sammen skaper de god stemning.

Det mangler likevel ikke på nerver. Det å synge foran andre er sårbart og personlig, men gir dermed større mestringsfølelse når man tørr. Det er en varm og spenningsfylt energi i rommet. Sangerne trer én etter én opp på scenen og leverer ærlig og selvsikkert, og slipper musikken fri med stolthet.

En elev forteller: «Før jeg begynte på Muno hadde jeg aldri sett for meg at jeg kunne stå på scenen. Men jeg ble mer og mer komfortabel med stemmen min i løpet av året, og da tenkte jeg at hvis jeg ikke tørr å synge på denne scenen, hvor skal jeg ellers synge da? Så jeg turte.»

 

Musikkundervisning gjør deg tryggere

Vi i Muno mener det å delta på konsert er en viktig del av musikkutdanningen til våre elever. Det å få veiledning av en lærer, og spesielt det å få muligheten til å fremføre for hverandre, vil hjelpe deg å forstå at ingen er perfekte, verken du eller andre, og at det finnes rom for forbedring hos alle mennesker. Det å delta i musikkundervisning er ikke bare en positiv musikalsk opplevelse, men det gir deg også mulighet til å få konstruktive tilbakemeldinger innenfor trygge rammer. Det vil utvikle dine evner til å fremføre noe for andre, det være seg i musikkens verden eller livet ellers.

Fremførelser er en del av ferdighetsutviklingen – vi innfører derfor konseptet «alle skal med»! Klikk her for å se hvordan årets elevkonserter er lagt opp!


Vil du bli med på Munos neste elevkonsert? Ta gjerne kontakt med oss for å snakke om hvordan vi kan hjelpe deg i gang med musikken din!