Munos ukentlige album-anbefaling: uke 10

Som spredere av musikkglede over hele landet, tenker vi i Muno at det er på tide å spre litt lytteglede i samme slengen – her er ukas album.

Det blir utgitt over 20 000 låter i døgnet, og allikevel er det fortsatt vanskelig å finne noe man liker. Heldigvis skal du nå få servert et par gode album, og siden smaken selvfølgelig er som baken, har vi valgt å plukke ut en «mainstream-skive» og en av den litt særere sorten.

folklore – Taylor Swift

Da Folklore kom ut i juli 2020, overrasket det både fans og anmeldere. Albumet kom fullstendig ut av det blå, og tar en tur utenom Swifts vanlige sound. Den røde tråden gjennom hele skiva, er (god) historiefortelling, drømmende kjærlighet og en minimalistisk produksjon – og det hele klaffer veldig bra. Folklore er Taylor Swifts vellykkete forsøk på indie, og det er langt fjernet fra hennes poppete Blank Space-dager i 2014. Dette er en sommerskive som virkelig passer til halvfrosne vårdager og eksosfarget snø-slush.

Vår favorittlåt er Invisible String med sin behagelige klang og dyktige låtskriving, men Exile med Bon Iver er en tøff konkurrent. Her får du hørt albumet.

ITEKOMA HITS – Otoboke Beaveralbum cover av ITEKOMA HITS av Otoboke Beaver - et bilde av alle fire jenter med nøytrale aniskt

Otoboke Beaver er et Japansk punkeband bestående av fire forbanna jenter som har holdt på siden 2009. ITEKOMA HITS ble utgitt i 2019, og er foreløpig deres nyeste album, og kanskje også det kuleste. Vi snakker ikke japansk, og det trenger ikke du heller for å forstå at disse jentene er fylt av et rått raseri som oversettes helt enormt bra gjennom musikken. Kombinasjonen av harde, skarpe rytmer, skrikende gitarriff og repeterende vokal, resulterer i et energisk ordnet kaos som selv den mest innbitte punkeren blir imponert av. Jeg fersker meg selv i å spenne hele kroppen mens jeg hører på ITEKOMA HITS, og det er akkurat det god punk skal gjøre med deg.

Vår favoritt er den overraskende melodiøse S’il vous plait, og den 18 sekunder lange Ikezu får oss til å lure på hva slags magiske sangteknikker vokalist Accorinrin har tilgang på. Her finner du hele skiva.


Skrevet av Stella Lindeberg