Munos ukentlige album-anbefaling: uke 11

Som spredere av musikkglede over hele landet, tenker vi i Muno at det er på tide å spre litt lytteglede i samme slengen – her er ukas album.

Shore – Fleet FoxesFleet Foxes Shore cover art - et bilde av havet på solnedgang

Indiefolk-bandet Fleet Foxes imponerer med sitt nyeste album, Shore. Skiva er bandets fjerde album, og kom ut i september 2020 til over gjennomsnittet god kritikk. De har valgt å styre unna den tyngre og mer eksistensielle stemningen de har fokusert på de siste årene, og har heller siktet seg inn på en noe roligere og mer behagelig lyd – og de har truffet. Dette er hverken en dansbar popslager eller en gråtbar emoplate, og det skal den heller ikke være. Den lyder gjennomgående harmonisk og pen, og passer perfekt som soundtracket til en av soldagene vi stadig får flere av. Tekstene er stort sett fine, men det er instrumentalene vi virkelig digger. Enten du trenger noe å høre på i bakgrunnen mens du jobber (som jeg gjør akkurat nå), eller har behov for litt musikalsk avspenning, er denne plata midt i blinken.

Vår favoritt er den takknemlige Sunblind, men du får hørt hele albumet her.

 

Sometimes I Sit and Think, and Sometimes I Just Sit – Courtney Barnettcover art fra Courtney Barnett av en stol på gulvet, tegnet på hånd

Den australske indie-rockeren Courtney Barnett tok musikkverden med storm med debutalbumet Sit, som vi har valgt å forkorte det til. Plata kom ut i 2015, og vi mener at den fortjener en sterk anbefaling, selv seks år senere. En utrolig kul, tidvis prate-syngende vokal, kombinert med relativt enkle, men veldig effektive gitarriff og trommer, har gitt oss et unikt og fengende album som det er vanskelig å gå lei av. Selv om både stemmen og instrumentalene er på plass, er det tekstene som virkelig er stjernen i showet, og de er både kloke, morsomme, banale og dype på samme tid. Barnett har et stort talent for historiefortelling, og helt hverdagslige observasjoner blir omgjort til (veldig morsomme) melodiske eventyr, som man kan høre gang på gang og aldri bli ferdig med å forstå. Denne skiva treffer alle blinker, og den er heller ikke for merkelig til å avskrekke skeptiske lyttere.

Våre favoritter er Pedestrian at Best og Aqua Profunda!, men resten av albumet henger ikke langt bak. Her kan du høre det.


Skrevet av Stella Lindeberg