Munos ukentlige album-anbefaling: uke 14

Som spredere av musikkglede over hele landet, tenker vi i Muno at det er på tide å spre litt lytteglede i samme slengen – her er ukas album.

Det blir utgitt over 20 000 låter i døgnet, og allikevel er det fortsatt vanskelig å finne noe man liker. Heldigvis skal du nå få servert et par gode album, og siden smaken selvfølgelig er som baken, har vi valgt å plukke ut en «mainstream-skive» og en av den litt særere sorten.

Jaffna – 9 grader nord album art for Jaffna av 9 grader nord. Et tegnet ansikt i en sirkel med albumtittel rundt

9 grader nord fyller et marked man kanskje ikke trodde at man trengte: Progressiv, etnisk musikk fra Bergen. Deres debut-plate Jaffna, kom ut i november 2019, og har hatt fast plass på mine daglige spillelister siden utgivelsen. Den sørindisk-inspirerte energibomba av et album presenterer Ola Nordmann med rytmer og lyder han ikke høres til hverdags, uten at det blir for «krevende» å høre på. Fra vakre, fløytedominerte «The Sick Child» til den krigerske «Panji» er det noe for enhver smak, og i likhet med forrige ukes album, ITEKOMA HITS, trenger man slett ikke å forstå språket for å henge med i musikken. Jaffna er et deilig og rått avbrekk fra den overveldende norske og vintergrå hverdagen.

Ifølge oss, er «Panji» den kuleste låta, men du kan også høre resten av albumet her.

The Highlights – The Weeknd

Dette albumet kom kanskje ut i 2021, men det er ikke nytt. The Highlights er akkurat det navnet tilsier – en samleplate med noen av The Weeknds største hits, fra überpopulære, 80’s-inspirerte «Blinding Lights», til den mer sensuelle «Often». Det som skiller denne skiva fra alle andre samleplater, er at den ikke bare er en oppramsing av The Weekends mest kjente låter, men heller et representativt utvalg av sanger fra forskjellige steder i karrieren hans. Dette gjør den nok ikke særlig spennende for blodfans, men for deg og meg som kanskje kun har hørt musikken hans småsporadisk på radioen, er det den perfekte introduksjonen til The Weeknd som helhetlig artist. Det er en grunn til at alle låtene på skiva er hits, så nå er det bare å lytte i vei.

Vi er partiske til «Blinding Lights», men resten av albumet ligger ikke langt bak.


Skrevet av Stella Lindeberg