Munos ukentlige album-anbefaling: uke 15

Som spredere av musikkglede over hele landet, tenker vi i Muno at det er på tide å spre litt lytteglede i samme slengen – her er ukas album.

Chemtrails Over The Country Club – Lana Del Reyalbum art av Chemtrails Over The Country Club av Lana Del Rey - et sort hvit bilde av flere kvinner som sitter rundt bordet og ler

Chemtrails er Lana Del Reys syvende album, og kan beskrives som 45 minutter med fleksing av låtskriver-muskler – og vi klager ikke. Dette er en nedtonet og nær versjon av Lana, og hun leverer flotte vokaler, behagelige melodier og gode tekster. Hun er som alltid preget av Americana og folk, og har beholdt det karakteristiske melodramatiske glimtet i øyet, uten at skiva er slitsom å høre på. Tvert imot, dette albumet er det perfekte soundtracket til en lang kjøretur i vårsola.

Chemtrails kom ut i mars 2021, og du kan høre den her. Vår favorittsang er tittellåta Chemtrails Over The Country Club,  hvor Lana leverer noen av sine beste vokaler.

Bonsai Superstar – Brainiacalbum art av Bonsai Superstar av Brainiac - et fargerik collage med album tittel og bandnavn

Brainiac har ikke gitt ut ny musikk siden vokalist Tim Taylor døde for drøye 20 år siden, men det er fortsatt verdt å høre på det som ligger ute. Bonsai Superstar er en intens kombinasjon av art-punk, noiserock og post-hardcore, og jeg har aldri hørt noe lignende. Tim Taylors vokaler hopper mellom skrikende og pratende, og gitarene minner om noen som rister en halvtom verktøykasse. Det er utvilsomt et slitsomt album å høre på, men det er også utrolig gøyalt.

Hot Metal Dobermans er vår merkelige favoritt, og resten av plata finner du her.

Om du vil synge som Lana eller spille gitar som Tim Taylor, kan du melde deg på gratis prøvetime hos Muno her:

Bestill prøvetime


Skrevet av Stella Lindeberg