Munos ukentlige album-anbefaling: uke 17

Som spredere av musikkglede over hele landet, tenker vi i Muno at det er på tide å spre litt lytteglede i samme slengen – her er ukas album.

Det blir utgitt over 20 000 later i døgnet, og allikevel er det fortsatt vanskelig a finne noe
man liker. Heldigvis skal du na fa servert et par gode album, og siden smaken selvfølgelig er
som baken, har vi valgt a plukke ut en mainstream-skive og en av den litt særere sorten.

Let Her Breathe – Emilie NicolasLet Her Breathe av Emilie Nicolas albumart. Et collage av bilder av Emilie i rosa kjole

Det var ikke Emilie Nicolas som var Maskorama-trollet, men å synge kan hun nå uansett. Nicolas imponerte i sommer med sitt tredje album, Let Her Breathe – en kjærlighetsspekket og emosjonell skive som tenderer mot både pop, R&B og elektronika. Albumet foregår på engelsk og fransk, og de flerspråklige tekstene formidles over en blanding av trapbeats, melodiøse basslinjer og behagelig gitarklimpring. Det hele toppes selvfølgelig med en nydelig vokal. Let Her Breathe burde høres, og ikke bare fordi den er norsk.

Vår favorittlåt er den franske Tsunami, og resten av plata får du hørt her.

Death in The Rocking Horse Factory – Barbie Bonesbarbie bones death in the rocking horse factory. Et tegning av en halv kvinne, halv hest med rødt hår

Det er tydeligvis norsk-musikkbonanza denne uken, for Bergensbandet Barbie Bones er nestemann ut. Death in The Rocking Horse Factory var bandets andre og siste skive, og den vant Spellemann i kategorien rock i 1992, og prisen har siden den gang blitt brukt som dørhåndtak på Garage i Bergen. Plata henter inspirasjon fra rock, punk, funk og alt imellom, og kan fremdeles beskrives som et friskt pust over den norske rocken. Dette albumet må høres om man anser seg selv som rocke-entusiast. Vokalist Yngve L. Sætre har i senere tid blitt kjent som en av Norges bedre rockeprodusenter, og en roster med navn som DumDum Boys og DeLillos taler for seg.

Den beste låta på albumet er nok Kaptein Nemo, men resten av skiva er nesten like bra.

 

Hvis du vil lære deg å synge som Emilie Nicolas eller Barbie Bones-Yngve, kan du melde deg på gratis prøvetime her:

Bestill prøvetime


Skrevet av Stella Lindeberg