Musikk-apper: Munos 5 favoritter

Som musiker er det mange verktøy det er kjekt å ha lett tilgjengelig- her er våre 5 favoritter!

GuitarTuna – For stemming av instrumentet ditt!

GuitarTuna er den mest populære tuning-appen i verden, og kan brukes for å stemme gitar, bass, ukulele og alle de mest populære strengeistrumentene. Appen er enkel å bruke; det er en innebygd mikrofon som “hører” når hver streng er stemt riktig, med visuelle tilbakemeldinger som gjør det enkelt å greit å forstå. Passer for nybegynnere/viderekommende som trenger hjelp med å stemme instrumentet sitt.


Soundtrap – Browserbasert musikkproduksjonstudio! 

Soundtrap er et komplett musikkstudio som er browserbasert; noe som gjør at du kan lage musikk uten å måtte ha dyr programvare eller den kraftigste pc’n! Med Soundtrap kan man spille inn vokaler eller instrumenter rett i appen og bruke Loops og Software-instrumenter for å lage dine egne, profesjonelle låter. App’en åpner også for at du kan samarbeide på prosjekter med andre Soundtrap-brukere live og få tilgang til alle prosjekter via skylagring. Appen vil passe godt for deg som ønsker å komme i gang med å lage egen musikk og er en flott plattform for å utforske musikkproduksjon- uten å nødvendigvis investere i masse dyrt utstyr.


Musicnotes – Musikken din på et sted!

Musicnotes har over 300.000 notearrangementer og nyttige verktøy som “Playback” (lytt sangen med appen og spill i ditt eget tempo), “Transpose” (endrer sangen til en annen toneart, dette kan være kult om du skal tilpasse sangen til vokalen din eller vil gjøre cover med en egen vri) og “Markup” (gjør at du kan skrive noter direkte på notearkene). Du kan også laste opp dine egne noteark som PDF og ha all musikken din på et sted. Denne appen er spesielt fin for deg som ønsker å spille etter noter, og som ønsker å tilpasse øvingen til ditt eget tempo.


iReal Pro – Øvingsapp for akkordspill!

Lag, rediger, skriv ut og del akkord-skjemaer for å øve inn favorittsangene dine! iReal Pro gjør det mulig å øve med backing-track (med andre instrumenter), og lære akkorder på gitar, ukulele og piano.


Ultimate Guitar – Musikkbibliotek på nett!

Ultimate Guitar er verdens største katalog av akkorder, tabs og sangtekster med over 800.000 sanger! Man kan søke etter sjanger, vanskelighetsgrad, toneart mm. Transponer sanger til tonearten som passer deg best og bruk den innebygde metronomen for å lære å spille favoritt-låtene dine! For deg som både vil synge og spille en låt samtidig, er dette en fin app, da sangteksten og akkordene er rett under hverandre.