Siri Worsøe i Idol-semi

Fredag kveld er det semifinale i TV2 sin sangkonkurranse Idol. Av flere tusen står det nå igjen 40 sangere. En av dem er Muno-elev Siri Marie Worsøe fra Lillestrøm.

Siri Marie Worsøe er 17 år gammel og har alltid hatt en brennende interesse for musikk. Etter hvert som hun ble eldre ble det å spille gitar, synge og skrive musikk bare viktigere og viktigere. – Jeg var så heldig og være en av vinnerne av Lillestrømbanken sitt talentstipend i 2015. Etter det fikk jeg mulighet til å spille inn min egen EP, «Crashing» gjennom K-12. Det var et musikalsk tilbud i regi av Skedsmo kommune, for musikkinteresserte ungdom. Her kunne jeg utvikle meg, og lære mer om produksjon av egne låter, ikke bare skrive de. Jeg begynte etter dette og spille mer konserter også, forteller Siri.

Stemmen som instrument
Da hun var 15 år fikk Worsøe varme opp for Jonas Alaska. I løpet av denne konserten skjedde det noe med stemmen til Siri. – Det føltes ut som jeg fikk en knute i halsen, og det ble vondt å synge. Det var da jeg bestemte meg for å ta kontakt med Muno. Hun har nå tatt sangtimer i Lillestrøm i snart to år, og føler hun har lært utrolig mye. – Jeg og læreren min fant fort ut at det ikke var en knute på stemmebåndet, men at jeg rett og slett måtte lære meg å bruke sangteknikk mer, for ikke å slite ut stemmen min. Nå føler jeg at jeg har mye mer kontroll på stemmen min og har mer respekt for den som et instrument, forteller Worsøe.

Siri Worsøe - Munoelev

– Det er viktig å utfordre seg selv
Den unge blivende artisten har ukentlige sangtimer med pedagogen Charlotte Wilhelmsen i Lillestrøm, og føler seg nå mye tryggere på det hun skal gjøre. – Når man er glad i å synge er det en ting og øve for seg selv, men det er veldig verdifullt å ha noen som kan hjelpe deg og rettlede deg, sier Siri. Tidligere jobbet de mye med de sangene som Siri ville jobbe med. Gjennom undervisningen blir Worsøe nå utfordret til å gjøre ting hun tidligere ikke har gjort. – Vi jobber mye med sangteknikker og pusteteknikker. Låtmessig jobber vi med alt mulig, fra opera til jazz. Det er viktig å utfordre seg selv, sier Worsøe.

Munoelev fra Lillestrøm i Idol-semi(Siri)

Trygg på seg selv
Gjennom sin deltakelse i talentkonkurransen Idol har hun blant annet fått tilbakemelding på sin særegne stemme, men også på en svært god formidlingsevne. – Dommerne har blant annet sagt at det føles veldig ekte når jeg synger, og at jeg lever meg veldig inn i sangen og fremføringen, og det er jo veldig hyggelig å høre, sier Siri. Den unge artisten har ved flere anledninger spilt på Muno sine elevkonserter og føler dette har vært viktig for hennes trygghet på scenen. – Det har vært en veldig fin arena og vise forskjellige sider av seg selv. Så får man også høre på flinke musikere, og de hører på deg. Det er erfaringer som jeg har tatt med meg videre og har hatt stor nytte av blant annet i Idol, forteller Worsøe.

Konkurransen kommer i andre rekke
I kveld står Worsøe på scenen foran et stort publikum, både i salen og hjemme foran tv-skjermene. Hun kan bli en av de 10 som går videre til finalerunden i det populære konkurranseprogrammet. Worsøe bryr seg ikke så mye om selve konkurransen, men ser heller på det hele som en fin erfaring på sin vei mot det hun håper kan bli en musikkarriere på sikt. – Jeg har alltid likt å skrive musikk, og jeg drømmer jo selvsagt om å leve av musikken. Det er noe spesielt med å skrive og spille musikk som andre vil høre på, sier Siri.

Siri Marie - Idol

Vil du ha en gratis prøvetime hos Muno? Fyll ut skjemaet under for en uforpliktende time: