Something New har fått stipend!

MAP-bandet Something New har fått stipend fra BandOrg. Hvordan fikk de til det og hva skal de bruke pengene på?

Something New er en gjeng med tre unge musikere som har spilt rock- og jazzinspirert pop i snart fire år gjennom MUNO. Nå har de mottatt et stipend fra BandOrg, og har store planer for pengene.

Something New

Pianotimer siden 2008

Vokalist Anne, Oda på gitar og Aleksander på piano har vært en del av Munos Artistprogram helt siden bandet først så dagens lys, og Anne kan fortelle at hun har fått pianotimer siden 2008. Hun gikk over til sangtimer noen år senere, og sier at hun i utgangspunktet startet med piano for å irritere sin gitarelskende far, men at undervisningen endte opp med å bli verdifull til tross for skjulte motiver. Senere ble bandet startet gjennom artistprogrammet, og Anne har gått bort fra privattimene for å fokusere på samspillet. Selv om hun nå velger å satse på bandet, mener Anne at hun har lært mye nyttig i sang- og pianotimene, blant annet å skrive låter.

Låtskriving

Etter mange år med erfaring, kan bandet fortelle at det ikke finnes én måte som fungerer aller best for å skrive låter, men at alle samarbeider når de skal lage noe nytt. Som oftest starter de med en akkord, melodi, eller tar utgangpunkt i en gammel ubrukt sang som har potensiale. Det er stort sett vokalisten som tar hånd om det lyriske, mens resten av medlemmene jobber med sitt eget instrument. Hvordan man skriver låter varierer stort fra band til band, men denne oppskriften har åpenbart fungert bra for Something New, det er lett å høre på Spotifyen deres.

Søkeprosessen

Gjengen har både søkt og mottatt penger fra støtteorganisasjoner før, og kan fortelle at de tidligere har fått støtte fra Trafo, Frifond og nå BandOrg. Anne informerer om at søkeprosessen er veldig enkel, og at alle kan få det til! Om du har en drøm om å organisere konsert, spille inn i studio eller trenger nytt utstyr, er det flere organisasjoner som vil hjelpe deg. Det er mange musikere som benytter seg av disse tilbudene, og de er spesielt viktige nå som det er få muligheter til å tjene penger på konserter.

Veien videre

Neste steg for Something New vil nå være å bruke pengene, og det har de tenkt til å gjøre gjennom innspilling. Planen er foreløpig å spille inn hos produsent og lydingeniør Rune Minde, som bandet har samarbeidet med på fire tidligere låter. Minde har jobbet med alt fra den Nasjonale Jazzscenen, til TV2, og Something New er storfornøyde med resultatene. Deres nyeste samarbeid ble sluppet 1. januar i år, og kan høres her. Valget av produsent er en viktig del av innspillingsprosessen, og denne gjengen har tydelig funnet noen de har god kjemi med.

Vi gratulerer Something New, og ønsker dem lykke til med innspillingen!


Skrevet av Stella Lindeberg