Stjerneskuddet Ellida Meling

Etter 12 år i utlandet, er Ellida nå klar for å ta Norge med storm.

14 år gamle Ellida Meling er ikke som andre tenåringer. Hun ble født i stjernebyen Los Angeles, og tilbrakte sine første 12 år mellom L.A og San Francisco, samt et par år i eksotiske Dubai. I sommer flyttet familien til rolige Sandefjord.

Nå forsøker Ellida, som er det hun ønsker å kalle seg som artist, å navigere seg i det norske samfunnet som ung artist.

— Det er litt vanskelig, for det virker ikke å være så mange arenaer der man kan spille som ung og usignert. Eller så har jeg bare ikke møtt de rette folkene ennå.

Musikalsk oppvekst

Historien til Ellida kan minne litt om en god, amerikansk feel-good film. Hun har sunget hele livet, og opptrådte i ulike musikaler og teatergrupper i San Francisco allerede da hun var ti år gammel. Flere helger i USA gikk til å synge på markeder, og da spesielt typiske farmer’s markets. Sangene kunne hun fint skrive selv. Dette var noe hun stortrivdes med.

Familien hennes er musikalsk, noe som passer Ellida godt. Sammen med faren har hun sunget egenskrevne låter på en radiostasjon utenfor San Francisco, og hun har spilt inn flere sanger i onkelens studio i Chicago. Dessuten har hun et band sammen med faren og søsteren – MÿGG. Dersom hun ikke skulle opptrå alene, har hun alltid noen å spille med.

Hun trekker frem faren som personen som ga henne de musikalske genene. Tantene hennes på hans side er også musikalske, og da de en gang opptrådte på et marked i USA, var de MÿGG and the A(u)nts.

Ellida Meling har blitt vant til bransjen i USA, men prøver seg nå på hjemmebane i Norge.

Tilfeldigheten som ledet til Muno

Mens de fortsatt bodde i San Francisco, jobbet Ellidas foreldre hos Sjømannskirken. Faren er nemlig prest, selv om han også i aller største grad er musiker.

En dag det var studentmiddag i kirken, og norske Andreas Oxholm kom tilfeldigvis innom. De kom i snakk om musikk, og Andreas fortalte at han spilte bass. På dette punktet trengte Ellidas band en ny bassist. Alt klaffet. Samarbeidet startet.

Da det tidligere i vår ble kjent for Ellida at familien skulle pakke sakene og flytte til Norge, var hun bestemt på å finne en musikkskole ved siden av skolen hun skulle starte på i Sandefjord.

Andreas kom igjen til unnsetning. Da han en dag var innom Sjømannskirken, nevnte han at han hadde søkt jobb hos musikkskolen Muno. Dette var skolen Ellidas mor hadde lest om på nettet. Hvor gøy hadde det ikke vært om de kunne fortsette samarbeidet i Norge?

Og slik ble det.

– Muno og Andreas inspirerer meg til å jobbe med artisten i meg, sier hun.

Kunne du også tenke deg en vei inn i bransjen? Sjekk ut MAP her.

Store planer i tøff bransje

Den unge artisten har allerede opplevd at bransjen kan være tøff og komplisert. Fire sanger hun spilte inn i USA, som hadde hit-potensiale, har hun ikke rettighetene til.

Ellida forteller at det er en stund siden hun skrev nye sanger, men at hun og Andreas har en plan. De skal jobbe hardt fremover. Dessuten har hun allerede møtt mennesker som ønsker å jobbe med henne, for å utvikle hennes potensiale som artist. Musikken hennes ligger blant annet på NRK p3 Urørt.

Hun takker Andreas og Muno for tett oppfølging.

Ellida sier selv at hun er en kameleon når det kommer til sjangre. Hun kan enkelt veksle mellom sanger av Susanne Sundfør eller Lana Del Rey til Arctic Monkeys og sanger fra Broadway-musikaler. Dette er en god egenskap å ha, spesielt når musikkbransjen stadig er i utvikling.

– Jeg ser jo absolutt for meg en artistkarriere, dersom noen flere dører åpner seg fremover. Ellers kunne jeg også ha tenkt meg å studere psykologi på Stanford utenfor San Francisco, sier hun.

Ellida Meling bor for tiden i Sandefjord, hvor hun går på en internasjonal skole, samtidig som hun tar pianotimer hos Andreas på Muno.

Hør Ellidas musikk under:

Ellida Meling – That Girl


Ellida Meling – Spring