Svar på oftest stilte spørsmål

Her er svarene på det meste – ta kontakt med oss hvis du ikke finner svaret ditt her. 

Hva er Muno?

Muno er Norges største private musikkskole, og tilbyr både skreddersydde privattimer en-til-en innenfor både sang-, instrument-, låtskriving- og musikkproduksjonskurs, samt gruppekurs innenfor artist- og bandutvikling. Muno er en skole for alle, uansett alder og nivå, og vi hjelper deg med å finne et opplegg og en lærer som passer for deg.

Hva kan jeg lære hos Muno?

Muno tilpasser absolutt alt av kursing rundt deg, da timene foregår en-til-en. Vi har en holistisk læringsform og ønsker derfor å tilpasse læringen rundt hva du som elev trenger og ønsker for å oppleve mestring og fremgang.

Vi baserer kursene på alderen din, nivået du er på fra før, sjangerpreferanser, drømmer og mål du måtte ha fra før- men jobber også ut ifra en modell som handler om trygghet, trivsel, mening, mestring og bevisstgjøring (også kalt Munos TTMMB-modell). Denne går igjen i absolutt alt vi gjør, og målet vårt er å tilby undervisning som gjør at man både trives med musikk og har glede av det, men at man også skal få hjelp til å nå så langt man selv ønsker.

Hvilke kurs tilbyr dere?

Vi tilbyr kursing innenfor sang, piano, gitar, bass, kontrabass, fiolin, ukulele, fløyte, saksofon, låtskriving, musikkproduksjon og band-/artistutviklingsprogram. Noen avdelinger har ikke alle kursene i form av fysisk undervisning, men da er det mulig å ta online-timer med samme opplegg.

Klikk her for å se hvilke kurs avdelingen nærmest deg tilbyr: https://muno.no/#her-finner-du-muno-skolene

Hvilke aldre passer Muno for?

Muno har et tilbud for alle aldre. Ta kontakt med oss så hjelpe våre rådgivere deg med å finne rett løsning for deg.

Hvilke nivåer underviser Muno på?

Muno har et tilbud for alle nivåer. Våre rådgivere er klare for å hjelpe deg med å finne den rette løsningen for deg.

Hvilke musikksjangere kan man lære hos Muno?

Muno har lærere og tilbud for alle sjangre. Våre rådgivere er klare for å hjelpe deg med å finne den læreren og kurset som passer best for deg.

Hvordan får man elevplass hos Muno?

Du kan enkelt bestille prøvetimer, fast elevplass og drop-in timer ved å bruke chaten vår, eller ved å fylle ut skjema på www.muno.no/bestill-provetime.

Hvor mye koster det å ta timer hos Muno?

Hos Muno får du privattimer fra 379,- per gang. Fullstendig prisoversikt finner du på vår prisoversikt.

Hva kan jeg lære hos Muno, og hvilke instrumenter kan jeg velge mellom?

Hos Muno kan du lære om det som interesserer deg mest. Våre privattimer blir tilpasset dine interesser, ambisjoner og forkunnskap. Hos Muno kan du lære en rekke instrumenter, og du kan også lære om låtskriving og musikkproduksjon. For mer informasjon, se vår kursoversikt .

Har Muno talentprogram?

Muno har Norges beste artist-program innen populærmusikk. Programmet kalles MAP (Muno Artist Program) og er delt inn i to linjer: Artistprogram (For deg som ønsker å lære om å være solo-artist) og Bandprogram (For deg som har et band du ønsker å ta til nye høyder). Begge programmene inneholder undervisning i live-performance, bransjekunnskap, låtskriving og musikkproduksjon, og du vil få tid på scene og i studio, i samarbeid med andre deltagere. Les mer om MAP.

Når har jeg mine første timer på Muno?

Se e-post fra post@muno.no med emnet: MUNO: DIN AVTALE FOR ……. Der står alt du trenger å vite!  

Hvor skal jeg møte opp til timene mine?

Se e-post fra post@muno.no med emnet: MUNO: DIN AVTALE FOR ……. Der står alt du trenger å vite! Noter gjerne telefonnummer til lærer i tilfelle trenger hjelp med å finne veien inn.

Jeg har mottatt en faktura på e-post. Hvilke timer gjelder denne fakturaen?

Vi i Muno ønsker at det skal være oversiktlig og forutsigbart å betale for undervisningen vi tilbyr. Derfor har vi valgt å sende faktura hver 4. uke fremfor å fakturere hele semester slik som mange musikkskoler gjør.

Når man er ferdig med en prøveperiode eller prøvetime vil man bli gjort om til fast elev med mindre vi får beskjed om at eleven ikke ønsker å fortsette etter prøveperioden. Siden vi fakturerer fremover i tid vil den første faktura man mottar dekke noe flere timer enn den faste faktura. Et eksempel på dette kan se slik ut: Ferdig med prøveperiode i uke 5. Andre elever har på dette tidspunktet blitt fakturert til og med uke 10, og oppstartsfaktura vil derfor inneholde uke 6, 7, 9 og 10 (uke 8 er vinterferie og ingen undervisning). Denne faktura dekker altså da 4 timer. Når du så er fast elev og en del av den faste faktureringen vår vil du få faktura hver 4. uke som dekker 3 og 3 undervisninger. Det kan fortsatt oppstå avvik, men dette er gjerne i forbindelse med at av dine undervisninger faller på en helligdag. Det vil alltid stå på faktura hvilke uker denne dekker slik at du kan følge med på dette.

Du kan alltid finne full oversikt over skoleruten og når det er undervisning hos oss på denne siden: www.muno.no/skolerute/

Prisene avhenger av lengde på timen. Du kan se en oversikt på våre faste kurs og prisene for de forskjellige timelengdene her: www.muno.no/priser-for-undervisning/

Jeg har fått en faktura for timer fremover i tid, hvorfor er det slik?

De fleste andre musikkskoler tar forhåndsbetalt for et helt semester.  Muno deler opp semesterbetalingen for at du ikke skal få én stor faktura, men vi må fremdeles forskuddsfakturere litt frem i tid for å ha forutsigbarhet for våre lærere og administrasjon. 

Jeg kan ikke komme på timen min på Muno, hva gjør jeg?  

Hvis du har nummeret til læreren din, send gjerne en SMS direkte til læreren. Telefonnummeret til læreren din finner du i bookingbekreftelsen din du fikk fra booking@muno.no etter at du booket dine timer/elevplass . Du kan også send e-post til post@muno.no 

Har du prøvetime/prøveperiode: Send e-post til post@muno.no 

Det er helligdag. Har jeg time i dag?

Vi har ikke undervisning på helligdager. Se vår skolerute for full oversikt. www.muno.no/skolerute. 

Hvordan sier jeg opp den faste elevplassen min?

Det er leit at du vurderer å si opp timene dine. Om du er fast bestemt på å si opp timene dine hos oss går du til vårt oppsigelsesskjema i bunnen av dette temaet. 

Det kan dukke opp mange grunner i livet som gjør at man vurderer å kutte ned på en aktivitet.  

Under lister vi opp noen temaer som har dukket opp gjennom årene: 

 

“Jeg har ikke like stor fremgang som da jeg startet” 

– Det er slettes ikke uvanlig å oppleve at det stopper opp litt innimellom.  Ta en prat med læreren din. H*n vil nok trolig kunne sette ting litt i perspektiv. Ofte merker man ikke fremgangen like godt selv, som det læreren gjør. Om det faktisk viser seg at fremdriften har stoppet litt opp kan dere snakke sammen og kanskje forandre litt på opplegget så følelsen av fremgang og mestring kommer tilbake.  

 

“Jeg er ikke like motivert som før” 

– Ingen er supermotivert hele tiden. Det kan gå litt i bølger og følger jo ofte følelsen av fremgang. Snakk med lærer – kanskje dere kan teste ut noen andre låter, eller øve på vanskeligere ting dersom det du jobber med nå er for lett?  

 

“Endrede tider på annen aktivitet gjør at tiden ikke passer lenger” 

– Send en e-post til post@muno.no så vil vi forsøke å finne en annen dag/tid til deg. Vi kan ikke garantere at det blir med samme lærer, men et lærerbyttet trenger slettes ikke være så dumt. Ofte kan man få andre synsvinkler og en ny “boost” ved å treffe en ny person.  

 

“Læreren min slutter, og jeg vil ikke ha ny lærer” 

– Det kan være leit å miste læreren man er blitt så glad i. Vår oppgave er å erstatte læreren med en minst like flink lærer.  

Prøv noen timer med den nye læreren før du bestemmer deg. Nesten alle som ytrer bekymring over å bytte lærer velger å fortsette når de har truffet den nye flotte læreren sin. Dersom du opplever at det ikke er kjemi mellom deg og den nye læreren – ta kontakt med oss på post@muno.no. Da må vi finne en fin løsning til deg.  

 

Link til oppsigelseskjema: www.muno.no/oppsigelse.