10 beste musikkdokumentarer på Netflix akkurat nå

Den beste måten å lære om musikk er jo å spille, men det er mye å lære fra andre musikker og historier fra musikkindustrien. Vi har plukket ut våre dokumentarfavoritter akkurat nå.

Gaga: Five Foot Two

Hun er en kunstner og et ikon, som legger hjertet i arbeidet sitt. Et imtimt møte med livet hennes, bak fasaden.

Quincy

Denne dokumentaren er et portrett av musikk- og kulturikonet Quincy Jones, og gir et enestående innblikk i privatlivet og den makeløse karrieren hans.

The Defiant Ones

Regissør Allen Hughes (Menace III Society) følger fremveksten til musikkmogulene Dr. Dre og Jimmy Iovine og beskriver det banebrytende samarbeidet deres. Denne Grammy-nominerte filmen har intervjuer med blant andre Snoop Dogg, Ice Cube, Tom Petty og Bono.

Hip-Hop Evolution

Gjennom intervjuer med innflytelsesrike MC-er, DJ-er og musikkmoguler skildrer denne dokumentarserien hvordan sjangeren utbiklet seg fra 1970-årene og frem mot 2010.

What Happened, Miss Simone?

Gjennom uutgitte lyopptak, sjeldne arkivbilder og hennes mest velkjente sanger, fortelles historien om den legendariske sangeren og aktivisten Nina Simone.

Homecoming: A Film By Beyoncé

I dette intime innblikket i Beyoncés berømte opptreden på Coachella i 2018 avsløres den emosjonelle ferden fra kreativt konsept til kulturbevegelse.

What We Started

DJ-er og bransjefolk gir oss et innblikk bak kulissene innen elektronisk dance-musikk, og reflekterer over sjangerens radikale opprinnelse og hva framtiden vil bringe.

27: Gone Too Soon

Denne filmen tar for seg de tragiske dødsfallene til Jimi Hendrix, Jim Morrison, Brian Jones, Janis Joplin, Kurt Cobain og Amy Winehouse, som alle døde da de var 27 år.

Rapture

Denne dokumentarserier presenterer livshistoriene tiil banebrytende hiphop-artister og viser hvordan hiphop påvirker kultuerer verden over.

ReMastered

ReMastered er en dokumentarserie som tar for seg høyprofilerte, sentrale hendelser i  livene til flere av verdens mest kjente artister som Bob Marley, Johnny Cash, Jam Master og Sam Cooke. Dokumentarseriens 8 episoder avslører banebrytende funn om sentrale hendelser i musikernes liv, og gir innsikt utover det som tidligere er rapportert.