Våre beste tips for å holde musikalske nyttårsforsetter

Fjorårets nyttårsforsetter ble gjerne lagt på is, men heldigvis er det et nytt år og nye muligheter på horisonten! Enten du er nybegynner eller en skikkelig ringrev, er Muno her for å veilede deg.

Et ekte uår er for øyeblikket på vei ut av livene våre, de glade tjueårene nærmer seg, og hva er vel bedre enn å starte dem med en real trommevirvel eller en solid gitarsolo? Vi i Muno vet hvor vanskelig det kan være å holde nyttårsforsetter, og derfor har vi samlet noen tips til deg her.

Vær snill med deg selv!

Dette er viktig enten det gjelder slanking, klarinett, eller alt imellom. Sett mål du virkelig føler at du kan oppnå – du kommer nok ikke til å selge ut Spektrum innen påske, men med hardt arbeid kan du få til mange små ting i løpet av året, og alt kommer med en god dose mestringsfølelse! Det er lett å bli demotivert når lista over nyttårsforsetter er lengre en nissen sin gaveliste, så du burde starte med noen få og små ting du virkelig vil.

Rutiner, planlegging og øving

Sofaen er mester på å friste, og det er altfor lett å forskyve ting til neste uke, særlig når du ikke har lagd et skikkelig opplegg for deg selv. Noe av det lureste du kan gjøre i din nyttårsforsett-reise, er å sette opp en ordentlig plan og å etablere gode øvingsrutiner helt fra starten av. Ikke bare føler man seg mer forpliktet til å gjøre noe når det står skriftlig, men det blir ekstra vanskelig å legge fra seg gitaren når du har lagt inn forarbeid fra før av. Dessverre kan konseptene forarbeid og rutiner virke ganske avskrekkende, så om du er en av de som sliter litt med å holde planen gående, kan det beste rådet være å skaffe seg en musikklærer. Det er alltid en positiv ting å gå på musikkskole, og det er verdt å nevne hvor viktig det er å ha noen til å pushe deg videre når du føler at læringskurven blir for slak.

Her kan du bestille gratis prøvetime hos en av våre lærere.

Hold motivasjonen oppe

Dette er kanskje den vanskeligste delen av prosessen, men det finnes en del triks for å lykkes. Som nevnt tidligere, er det viktig å velge mål som gir deg glede – kanskje du kan lære å spille favorittsangen din? Eller skrive en sang til noen du er glad i? Det er lettere sagt enn gjort å holde koken om du kun skal pugge skalaer. Et annet smart grep kan være å samarbeide med noen. Om du og en god venn setter samme mål og jobber for å støtte hverandre, kan det plutselig bli mye vanskeligere å skulle gi seg. Til slutt er det viktig å huske på å ikke være for kritisk til deg selv! Du er gjerne din største kritiker, men ingen vil gagne noe på at du tviler på egne ferdigheter – det tar tid å lære seg noe nytt, og musikk er intet unntak. Det hjelper faktisk ikke å se på videoer av super-talentfulle vidunderbarn som ble født med et noteark i neven, det kan jeg si av erfaring!

Godt Nyttår

Vi i Muno ønsker deg lykke til med alle nyttårsforsetter, og håper at 2021 vil by på lysere dager fylt med etterlengtet livemusikk og glede! Kanskje du blir en av de som står på scenen?


Skrevet av Stella Lindeberg