Bli kjent med våre lærere på godt og vondt – Nils Jørgen Nilsen

Det er mange lærere som jobber i MUNO, og nå er tiden inne for å bli bedre kjent med noen av dem.

I denne runden er det trommelærer og Honningbarna-trommeslager Nils Jørgen Nilsen som skal få kjørt seg. Pønkeren fra Kristiansand har turnert Norge rundt og laget halloi i de fleste fylker, men hvordan kom han egentlig til Muno? Og hva slags musikk liker han aller best?

Hvordan kom du til Muno?

Nils har vært en del av MUNO de siste syv årene, og har jobbet som både trommelærer og MAP-mentor i Oslo sentrum. Når det gjelder akkurat hvordan han ble ansatt, har han dette å si: «Sjefen (Jon Aabakken) sjøl spanderte noen øl på meg under by:Larm 2014. Jon hadde en åpenhet og raushet som inspirerte meg, så da jeg flyttet til Oslo et halvt år senere, slo jeg på tråden. Og se på meg nå! Nå kan jeg spandere øl og være åpen og raus med nye mennesker!»

Fem favoritter

Intet bli kjent-intervju er komplett uten en liste med favoritter! Her er noen av Nils sine musikalske yndlinger:

Kuleste artist: Thundercat

Beste trommemerke: Antoun and Family Drum Company

Den beste utgivelsen i 2020: JEWELZ av Anderson .Paak

Den feteste livebandet: Aiming for Enrike

Den kuleste norsk byen å spille i: Trondheim

Din flaueste historie som musiker?

Alle musikere har hatt noen mer…uheldige øyeblikk, og nå er vi så heldige at Nils har delt sitt personlige Mira Craig-moment: «I slutten av en konsert med Honningbarna i Kristiansand så ville jeg stagedive, men akkurat da jeg tok sats fra scenen så skrudde alt lyset seg av, så det var ingen som så meg komme. Et øyeblikk senere lå jeg og en annen fyr på bakken. Han hadde jo dempet fallet mitt med trynet sitt, så vi var begge litt forvirret, men jeg fikk sagt unnskyld og fulgt ham til hjelp. Det var jo et uhell, men ganske flaut.»

Hva er det aller kuleste med å jobbe hos Muno?

Å være lærer må jo nesten være en av verdens mest givende jobber, og det virker det som Nils er enig i. Han mener at det kuleste med lærerjobben er å kunne bli kjent med nye folk gjennom musikk, og at det er veldig fint å se folk få muligheten til å uttrykke sin egen stil og smak. Særlig om de ikke har gjort det før! Det er tydeligvis litt av en opplevelse å se noen bli kjent med seg selv med musikken som medium.

Til slutt! Hva er ditt beste råd til nye musikanter?

Ha det gøy med musikk sammen med andre! Det høres kanskje enkelt ut, men det er faktisk så enkelt.

Om du vil lære mer av Nils, eller noen av våre andre lærere, kan du melde deg på kurs her.


Skrevet av Stella Lindeberg