Julegavetips til musikkinteressert ungdom – fra en musikkinteressert ungdom

Kjenner du en ung (eller gammel) person som er glad i musikk? Enten det gjelder lytting eller spilling, har vi et julegavetips som kan passe!

Merch

 

Visste du at merch er en stor del av inntekten til mange musikere? Særlig i denne tunge tiden med få konserter, er det viktig å støtte artistene våre. Ting som skjorter og plater fra favorittbandet gjør seg alltid godt under juletreet, og er en garantert innertier for noen som virkelig er fans.

 

Gavekort på konserter

Når koronaen slipper taket, kommer vi til å oppleve en skikkelig konsert-boom, og hvilken tenåring har vel råd til alle de billettene? Vær føre-var og sikre familiens unge medlemmer en real festivalsommer. Vi vet fortsatt ikke helt når det kommer til å være trygt å gå på konsert igjen, så vi anbefaler et hjemmelaget gavekort heller enn en litt usikker Roskildebillett.

Et ordentlig godt headset

Det er alltid kjipt å høre på god musikk gjennom hodetelefoner som ikke holder mål, og et headset i kvalitet vil kunne vare i årevis. Hva med et par med skikkelig støydemping? Det er alltid fint å kunne være i en helt egen boble på bussen.

Musikktimer, selvsagt!

 

Her hos MUNO tilbyr vi kurs i alt fra sang til saksofon, og har lokaler i store deler av landet. I tillegg er det mulig å få privattimer over nett. Musikktimer er gunstig uavhengig av ferdighetsnivå, og det er alltid mulig å lære noe nytt! Gavekort får du bestilt her.

Musikkprogram

 

Kjenner du noen som er interessert i å lage musikk, men er usikre på hvor de skal begynne? Da er det et godt utgangspunkt å ha abonnement på et bra musikkproduksjonsprogram, men dette kan ofte koste noen kroner. Betal gjerne for et par måneder med et spesifikt program, så kan mottakeren prøve det ut før man forplikter seg.

Dette er spesielt relevant nå som det er vanskeligere å få til trygge bandøvinger! MUNOs elever har blant annet tilgang på programmet Soundtrap. Dette kan du lese mer om her.

Utstyr

 

Enten du vil kjøre den helt ut med et splitter nytt instrument, eller har et litt strammere budsjett, vil utstyr alltid være nyttig for en ung musiker. Trommiser har aldri nok trommestikker, gitarister er notoriske for å rote bort plekterene sine, og slik fortsetter det med omtrent alle andre instrumenter. Hvis du ikke vet helt hva som trengs, er det sjelden en dårlig idé med gavekort på musikkbutikk.

God Jul!


Skrevet av Stella Lindeberg