MAP-elev Michaël Hardy Falch med ny singel

Tidligere denne måneden slapp 17 år gamle Michaël Hardy Falch, eller Michael HF som han kalles som artist, sin aller første singel på Spotify. Sangen The One, som Michaël beskriver som «en kjærlighetssang om noen man vet at man kan stole på», ble utgitt med god hjelp fra lærere i MAP (Muno sitt Musiker & Artist Program). 

— Det føles veldig kult å ha en egen sang på Spotify! Jeg har fått veldig positive tilbakemeldinger fra venner, familie og folk jeg ikke kjenner, og har lyst til å fortsette med musikk. Jeg føler at jeg er på riktig vei, sier Michaël.

17-åringen skrev sangen på egenhånd tidligere i år, men legger ikke skjul på at hjelp fra musikklærere har spilt en stor rolle for å få han dit han er nå. Selv sier han at lærerne har bidratt med gode låtskrivingstips, samt motivasjon til å faktisk sette seg ned og skrive egne låter.

— Jeg føler at kvaliteten på det jeg lager har økt mye i det siste, og det er jeg glad for. I løpet av tiden på MAP har har jeg også fått mange muligheter til å spille live, noe jeg er veldig takknemlig for. Da får jeg øvd masse på teknikken min.

Musiker- og artistprogrammet jobber ofte med støtteordninger som Frifond.no. Michaël trekker frem dette som et viktig punkt som har hjulpet han på vei. Ifølge han selv, var det til syvende og sist hjelpen han fikk til å søke støtte som ga han muligheten til å gi ut låten på Spotify.

Til andre unge som sitter med en musikerdrøm, råder han de til å skrive så mye man kan.

— Bruk tiden din så effektivt som mulig, skriv så mange låter du klarer. Du blir god ved å trene mye. Gjør alt som trengs for å oppnå der du ønsker!

Selv har han heller ingen planer om å slutte å jobbe hardt for det han ønsker:

— Jeg ønsker å fortsette med musikk. Bli enda bedre, skrive nye låter og få spille det inn i studio igjen. Ved å jobbe mye, klarer jeg kanskje å bli kjent!

Sjekk ut låten nedenfor