Musikken samler oss – på avstand ❤️

Forrige uke markerte et vendepunkt i både Norges og Munos historie. Samfunnet ble snudd på hodet og alle ble stilt ovenfor en trussel mot det trygge og kjente. Heldigvis bor det en vakker kraft i oss som vekkes til live i møte med felles trusler.

Sanglærer Signe Bødtker underviser over Skype. Video av Nikolas Gogstad-Andersen.

Hele Muno samarbeider nå om å bli best på fjernundervisning for å bevare musikken i livene til elevene gjennom en tid de trenger det mer enn noensinne. Elever og lærere over hele landet strekker seg for å ha hyggelige timer med hverandre i alternativt format, og administrasjonen samler tilbakemeldinger fortløpende for å kontinuerlig raffinere prosessene våre under tilsyn av fagansvarlig Marius Loftenes. 

Sang- og pianolærer Julie Hall med hennes fjernundervisningsstudio

«Alle var åpne for å tilpasse seg Skype-leksjonene fremover, og virkelig takknemlig for at vi fortsatte å ha timene i stedet for å ta en pause.» Jonas Ehnroth, gitarlærer i Trondheim

Med Marius Loftesnes og den øvrige administrasjonens ekspertise og et team av 160 lærere rundt omkring Norge utvikler vi fjernundervisning til noe like verdifullt som vår vanlige undervisning – med fokus på fremtiden og en ambisjon av å være verdens mest lidenskapelige utvikler av menneskelig musikalitet. Lærerne våre har lykkes godt med å tilpasse alle timene til elevene gjennom Skype-undervisning, forhåndsinnspilte øvelser og tilpassede øvingsplaner. 

«Jeg hadde min første digitale undervisning i går. Jeg opplevde at det var superbra! God pedagog, gode ideer, tilbakemeldinger og innspill. Håper jeg får gleden av å spille hos dere flere år fremover!» Elise G. – pianoelev, Asker

Både lærerne og elevene har så langt vært overraskende positive til hvordan fjernundervisningen blir gjennomført, og det blir enda mer spennende nå som vi implementerer Soundtrap som platform for fjernundervisningen. Der kan elever og lærere spille inn øvelser, kommunisere, og lage musikk sammen fra hver sin stue. Det er optimistisk stemning i Muno om dagen i følge daglig leder Jon Torger Aabakken.

Det aller største for meg er den positive og løsningsorienterte holdningen, og kjærligheten og omsorgen som ytes av alle fine lærere og elever i Muno. Dette er magien som binder oss sammen. Det skaper trygghet og trivsel, og ut fra dette kan vi fortsette å skape musikalsk mening og mestring for hverandre i tiden som kommer. 

«Det har vært veldig gøy å spille med Stian igjen! Første skype-time i går gikk veldig bra. Fint at dere har funnet en løsning for å opprettholde undervisning selv om Øvingshotellet er stengt.» basselev (30), Oslo sentrum

Bestill prøvetime på online privattimer